Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, στο βαθύ κόκκινο, παραμένει για 6η εβδομάδα ο Δήμος Καλυμνίων, σύμφωνα με τη νέα απόφαση.

Παράλληλα ανακοινώθηκε η παράταση του ειδικού καθεστώτος πρόσθετων περιοριστικών μέτρων μέχρι τις 5 Απριλίου για τη Λέρο, λόγω του μεγάλου αριθμού κρουσμάtων που καταγράφεται στο νησί.

Όπως δήλωσε στον sky ο Δήμαρχος Μιχάλης Κόλιας τα ενεργά κρούσματα της τελευταίας εβδομάδας είναι 50, ενώ συνεχίζονται τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου covid-19 σε διάφορα σημεία του νησιού. Χθες σε 57 ελέγχους εντοπίσθηκε μία νέα μόλυνση. Στο Νοσοκομείο Λέρου έγιναν οι εισαγωγές 10 ασθενών με κορωνοϊό τις τελευταίες ημέρες, ενώ πραγματοποιήθηκαν και δυο διακομιδές ασθενών σε Ρόδο και Σάμο. Μάλιστα η μία γυναίκα εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Παράλληλα σημείωσε ότι ένας εργαζόμενος στις Τεχνικές Υπηρεσίες ενώ είχε τεθεί σε προληπτική καραντίνα 14 ημερών, γιατί είχε έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, και δεν είχε νοσήσει ο ίδιος, κάνοντας τεστ κορωνοϊού πριν επιστρέψει στη δουλειά του, βρέθηκε θετικός.

Τέλος ο κ. Κόλιας τόνισε ότι οι συμπολίτες του τηρούν κατά γράμμα τα αυστηρά μέτρα, με απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 6 το απόγευμα: “Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην υπάρχει εξάπλωση. Μετά τις 18.00 απαγορεύεται η κυκλοφορία και όλοι οι συνδημότες μας τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα. Είμαι αισιόδοξος ότι σύντομα θα επανέλθουμε στην κανονικότητα”, είπε καταλήγοντας.

 327 total views,  4 views today