Μ. Κόνσολας: Η ΔΕΗ και το πολιτικό σύστημα, διαχρονικά, οφείλουν μια συγνώμη στους πολίτες της Κω!

254

Στις άμεσες κινήσεις που πρέπει να γίνουν για να διασφαλιστεί η επάρκεια της ηλεκτροδότησης στα νησιά της Δωδεκανήσου, αλλά και στην αλλαγή του πλαισίου των δομών δασοπυρόσβεσης και πρόληψης, αναφέρθηκε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Κω.

Ο κ. Κόνσολας επισκέφθηκε τον ΑΣΠ Κω και τον ΔΕΔΔΗΕ, είχε συνάντηση και συνεργασία με τον Διευθυντή και τους εργαζόμενους, θέτοντας τέσσερις (4) προτεραιότητες για την επόμενη μέρα:

– Την αλλαγή και τον εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού του ΑΣΠ Κω.

– Τη μείωση των χρεώσεων στους λογαριασμούς του Αυγούστου για νοικοκυριά και επιχειρήσεις στην Κω.

– Τη δρομολόγηση του έργου διασύνδεσης της Κω με το ηπειρωτικό δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος.

– Την αυξημένη μοριοδότηση των μονίμων κατοίκων των νησιών στις προσλήψεις στις δομές της ΔΕΗ στα νησιά.

«Η ΔΕΗ αλλά και το πολιτικό σύστημα, διαχρονικά, οφείλουν μια μεγάλη συγγνώμη στους πολίτες της Κω, που εδώ και μία εβδομάδα ταλαιπωρούνται από τις διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Η μείωση των χρεώσεων στους λογαριασμούς του Αυγούστου είναι το λιγότερο. Από σήμερα, ο στόχος πρέπει να είναι να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα, να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη ηλεκτροδότηση της Κω και των άλλων νησιών. Εκεί στοχεύουν οι πρωτοβουλίες μου και οι προτάσεις που κατέθεσα», δήλωσε ο Μάνος Κόνσολας.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου αναφέρθηκε και σε άλλη μία προτεραιότητα: την υπογειοποίηση των δικτύων της ΔΕΗ σε δασικές περιοχές, προκειμένου να υπάρξει πλήρης αντιπυρική θωράκιση, αλλά και να αποφεύγονται οι διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Παράλληλα, ο κ. Κόνσολας επισκέφθηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κω, συναντήθηκε με το Διοικητή και τους πυροσβέστες, τους οποίους συνεχάρη για την αυταπάρνηση και την προσφορά τους.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, που κατέθεσε πρόταση στην κυβέρνηση για τη δημιουργία Ενιαίας Δομής Δασοπυρόσβεσης στα Δωδεκάνησα και σε κάθε Περιφέρεια με εναέρια μέρα, δασοκομάντος και επιχειρησιακή αυτονομία, αναφέρθηκε και στην ανάγκη να αλλάξει το πλαίσιο για την πρόληψη με την ενίσχυση της δασικής υπηρεσίας που θα έχει την ευθύνη για τον καθαρισμό και τον έλεγχο των δασικών περιοχών με δορυφορικά συστήματα παρακολούθησης.