Τους λόγους που τον  ώθησαν να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής ανέλυσε σε συνέντευξη τύπου σήμερα ο δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος.

Η συνέντευξη δόθηκε στα γραφεία του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του πολίτη παρουσία του  κ.  Φ Τριομάτη, του υποψηφίου  βουλευτή κ Βασίλη Υψηλάντη και του πρόεδρου της ΝΟΔΕ κ. Μπακίρη.

«Το μεταναστευτικό η εμπειρία η νησιωτικότητα η εμπειρία στις θέσεις που κατείχα πριν εκλεγώ δήμαρχος Σάμου έφεραν την απόφαση του προέδρου της ΝΔ που τη θεωρώ πολύ τιμητική.  Τα νησιά πρέπει  να διεκδικήσουν συγκεκριμένα πράγματα γήινα και υπερβατικά. Όλα  αυτά τα κείμενα για τη νησιωτικότητα αποτελούν το πρόπλασμα.  Δεν μπορούμε να μένουμε σε αυτά Πρέπει να δούμε μέτρο πως θα οδηγηθούμε σε αποτέλεσμα. Στις 5 Απριλίου θα εξεταστεί από το ΣτΕ την αποσύνδεση του προσφυγικού από τους μειωμένους συντελεστές του ΦΠΑ. Αυτό που έγινε είναι απαράδεκτο. Συνέδεσαν ένα φορολογικό  μέτρο με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και προσδοκούν έσοδα Είμαι βέβαιος ότι αυτό θα πέσει. Παραβιάζονται βασικές αρχές . Ο άνθρωπος δεν είναι φορολογητέο μέτρο», δήλωσε ο κ Αγγελόπουλος και πρόσθεσε ότι έχει παραβιαστεί και η αρχή της νησιωτικότητας.

«Δεν μπορεί άλλα νησιά  να απολαμβάνουν ευεργετικά μέτρα και άλλα να οδηγούνται στο περιθώριο. Διεκδικούμε μόνιμα μειωμένους συντελεστές του ΦΠΑ για όλο το νησιωτικό χώρο . Είναι καλό που μας υποστηρίζουν και νησιά της Ευρώπης», είπε.

Ο κ. Αγγελόπουλος τόνισε πως είναι ανάγκη να δημιουργηθεί ένα παρατηρητήριο για τα νησιά .

«Δεν έχω διαφοροποιηθεί ποτέ από τη ΝΔ ακόμη  και όταν είχαμε θέματα κριτικής ουσίας πορείας . Η δεδηλωμένη πίστη της ΝΔ στο ευρωπαϊκό εγχείρημα κυριαρχούσε στη σκέψη μου», είπε ο κ. Αγγελόπουλος.

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής  αναφέρθηκε στους δεσμούς που διατηρεί με τη Ρόδο από το 1991 και στο έργο που επιτελεί  ως Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Δημότη ο κ. Φ Τριομάτης.

Στη συνέχεια πραγματοποίησε και ομιλία στην ημερίδα που διοργανώθηκε από το Δήμο Ρόδου και το  “Δάφνη” με θέμα: “Kαινοτόμες τεχνολογίες και πολιτικές για την μετάβαση των Ελληνικών νησιών στην καθαρή ενέργεια”.

 538 total views,  2 views today