Την απόφαση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής κ. Φ. Γεννηματά στηρίζει και δικαιολογεί με ανακοίνωση του ο αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής Δωδεκανήσου κ.Δημήτρης Κρεμαστινός με αφορμή και τη σημερινή συνεδρίαση.

Ο κ.Κρεμαστινός αναφέρει ότι η κ.Γεννηματά τοποθέτησε τον κ.Καμίνη επικεφαλής στο Επικρατείας για να επιστρέψουν εκείνοι που στις προηγούμενες εκλογές , ξεστράτισαν από το κόμμμα…  και ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον ο κ. Κρεμαστινός κάνει άνοιγμα προς τον κ. Βενιζέλο και του ζητά για άλλη μια φορά να κάνει την υπέρβαση και να στηρίξει το Κίνημα Αλλαγής παρά την αποπομπή του, λέγοντας μάλιστα ότι αυτό θα εκληφθεί και στη συνέχεια θα καταγραφεί ως η μεγαλύτερη προσφορά στο κόμμα.

Έκκληση για ενότητα και αποφυγή διασπατικών κινήσεων κάνει ο κ. Κρεμαστινός και στους υπολοίπους πρωην προέδρους του κινήματος.

Αναλυτικά ο κ. Κρεμαστινός αναφέρει τα ακόλουθα στο κείμενο του:

Όπως κάθε Πρόεδρος κόμματος είναι υπεύθυνος για την συγκρότηση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, έτσι και η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κυρία Γεννηματά, έκρινε ότι για το συμφέρον του κόμματος, ενόψει των επικείμενων Εθνικών εκλογών, είναι προτιμότερο να τοποθετήσει τον μέχρι σήμερα Δήμαρχο της Αθήνας κ. Καμίνη στην 1η θέση στο ψηφοδέλτιο της Επικρατείας. Δεν συνέκρινε προφανώς και επέλεξε με βάση το πολιτικό βάρος του καθενός.

Στόχος της, προφανώς, ήταν να προσελκύσει εκείνους τους ψηφοφόρους του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που το εγκατέλειψαν και στήριξαν τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., και όντας απογοητευμένοι, επιθυμούν να επανέλθουν στην μητρική τους εστία.

Αναμφισβήτητα, ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Βενιζέλος είχε προφανώς διαφορετική άποψη. Είναι θεμιτό και αποδεκτό να υπάρχει διαφωνία μεταξύ των στελεχών των δημοκρατικών κομμάτων, ακόμη και στο επίπεδο των Προέδρων τους. Δεν ετέθη και δεν τίθεται θέμα προσωπικότητας του κ. Βενιζέλου γιατί όλοι γνωρίζουν την προσφορά του και την πολιτική του θυσία ώστε να μην βρεθεί η Χώρα εκτός Ευρωζώνης. Όλοι γνωρίζουν ότι σε δύσκολες στιγμές ηγήθηκε του ΠΑ.ΣΟ.Κ., μετά την δημιουργία του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. που απείλησε με διάλυση το ιστορικό κόμμα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. το οποίο ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Τότε η ίδρυση αυτού του κόμματος υπήρξε τεράστιο πολιτικό λάθος που στοίχισε στον πρώην Πρωθυπουργό ακόμη και την έδρα του στο Κοινοβούλιο. Έτσι αποφάσισε η πλειοψηφία του κόσμου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. με την ετυμηγορία της στις εκλογές εκείνες.

Σήμερα ο κόσμος του ΠΑ.ΣΟ.Κ., ανεξάρτητα από τι πιστεύει σχετικά με την σύνθεση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, απαιτεί από όλους ενότητα και κυρίως από τους πρώην Αρχηγούς του ΠΑ.ΣΟ.Κ. τους οποίους ετίμησαν με την ψήφο τους εκατομμύρια πολίτες. Ενότητα κυρίως στην προεκλογική περίοδο γιατί τα πάντα μπορούν να συζητηθούν μετά τις εκλογές.

Είναι καθήκον και έκκληση του κόσμου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. προς τους 3 πρώην αρχηγούς του κ.κ.  Σημίτη,  Παπανδρέου και Βενιζέλο να σεβαστούν τα στελέχη, τους ψηφοφόρους του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και την ενότητα της παράταξης και να στηρίξουν το  Κίνημα Αλλαγής στις επικείμενες εκλογές. Με απλά λόγια να το στηρίξουν εμπράκτως με το να αποθαρρύνουν κάθε διασπαστική κίνηση στην προεκλογική αυτή περίοδο.

Γνωρίζω ότι είναι δύσκολο αλλά ένα είναι βέβαιο: ότι μια τέτοια έκκληση κυρίως από τον κ. Βενιζέλο θα καταγραφεί ιστορικά ως η μεγαλύτερή του προσφορά στην δημοκρατική παράταξη.