Ανανέωση:

Νέα συμπλοκή μεταξύ μεταναστών με σοβαρά επεισόδια, σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στα «Σφαγεία», όπου φιλοξενούνται μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων. Για την επιβολή της τάξης χρειάστηκε η επέμβαση αστυνομικής δύναμης.

Μιλώντας για το θέμα στον sky ο Αντιδήμαρχος Μετανάστευσης Στράτος Καρίκης τόνισε ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει και είναι πλέον ανεξέλεγκτη λόγω των συχνών επεισοδίων που προκαλούνται στην περιοχή, ενώ πρόσθεσε ότι θα πρέπει να βρεθούν προ των ευθυνών τους τα συναρμόδια υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Μετανάστευσης.

Υπενθυμίζεται ότι η δημοτική αρχή απέστειλε σχετικό έγγραφο προ μηνός προς τους δύο υπουργούς κυρίους Χρυσοχοϊδη και Μυταράκη ζητώντας να κλείσει άμεσα η άτυπη δομή φιλοξενίας στα παλιά σφαγεία και να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

“Εμείς ως Δήμος Ρόδου, ούτε θέλουμε, αλλά ούτε και μπορούμε να παρέμβουμε γιατί ο Δήμος δεν έχει κατασταλτική δύναμη. Να τεθούν προ των ευθυνών τους τα συναρμόδια υπουργεία. Πότε επιτέλους θ΄ανοίξουν τα μάτια τους; Θα πρέπει άμεσα να αδειάσει αυτός ο χώρος”, δήλωσε χαρακτηριστικά και αναφερόμενος στους “ήρωες” εθελοντές -όπως είπε- έχει φυσιολογικά επέλθει κόπωση και δίνουν καθημερινό αγώνα επί χρόνια, ενώ και οι επιχειρηματίες του νησιού, δεν ανταποκρίνονται όπως πριν και στο κάλεσμα για βοήθεια, λόγω και της γενικότερης κρίσης.

 1,071 total views,  2 views today