Νέα προθεσμία για τις 28 Ιανουαρίου προκειμένου να προετοιμάσει την υπερασπιστική του γραμμή ζήτησε και έλαβε σήμερα από τον ανακριτή ο ψευτογιατρός που υποσχόταν ότι θα θεραπεύσει ασθενείς με σοβαρά νοσήματα, χρησιμοποιώντας βότανα, έλαια κλπ., ενώ είχε απλώσει τα πλοκάμια του και στη Ρόδο.

Ο 47χρονος κλήθηκε να απολογηθεί συμπληρωματικά έπειτα από νεότερα στοιχεία που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της κύριας ανάκρισης σε βάρος του και τα οποία τον εμπλέκουν σε 12 θανάτους και σε 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Παράλληλα 16 νέοι κατηγορούμενοι, ιατροί, νοσηλευτές, μία μοναχή και ένας πρώην υπουργός, που αρνείται ωστόσο οποιαδήποτε εμπλοκή του, κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις στις δικαστικές Αρχές για τη συνεργασία τους με τον «ψευτογιατρό».

Η ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη «καίει» τον «Dr Θάνατο»

«Αλυσιδωτή πορεία θανάτου» ακολουθούσαν στα χέρια του ψευτογιατρού οι ασθενείς, σύμφωνα με την ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη.

Μέχρι στιγμής 36 πρόσωπα έχουν καταθέσει στην Αστυνομία ότι ο Νίκος Κοντοστάθης τούς έχει ξεγελάσει, με τον πραγματικό όμως αριθμό να είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς αρκετοί δεν μπόρεσαν, λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας, να καταθέσουν, όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου».

Από το 2010 έως το 2019, 8 άνδρες και 4 γυναίκες, μεταξύ των οποίων 2 ανήλικα παιδιά το ένα από την Κω, έχασαν τη ζωή τους από καρκίνο, έχοντας ακολουθήσει τα γιατροσόφια του δρος Κόντου.

Οι 4 θάνατοι αποδίδονται εξ ολοκλήρου στη διακοπή θεραπείας καθ’ υπόδειξίν του. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ασθενούς με καρκίνο στους όρχεις που έχασε τη ζωή του το 2010 και ο ιατρικός του φάκελος, μάλιστα, «εξαφανίστηκε» από το Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», πιθανότατα λόγω κλοπής. Ο 46χρονος άνδρας, επί τρία χρόνια ακολουθούσε τις οδηγίες του ψευτογιατρού και πείσθηκε να μην πραγματοποιήσει την ενδεδειγμένη χειρουργική επέμβαση, πληρώνοντας 113.00€ σε μετρητά για θεραπείες με ενέσεις, βότανα, βιταμίνες και κάνναβη. Απεβίωσε τον Μάιο του 2010, παρά το γεγονός ότι η μορφή καρκίνου με την οποία νοσούσε εθεωρείτο ιάσιμη σε ποσοστό 95%.

Τα πλοκάμια του απατεώνα γιατρού είχαν φτάσει μέχρι και την Κύπρο. Ο σύζυγος μίας 56χρονης που έπασχε από καρκίνο του πνεύμονα είχε γνωρίσει τον Κόντο στο Άγιο Όρος το 2015, ως «εξέχοντα γιατρό» με έδρα γνωστή κλινική της Ελβετίας. Αφού πείσθηκε για τη θαυματουργή θεραπεία του, συνάντησε τον ψευτογιατρό στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» για να παραλάβει δύο σακίδια με σκευάσματα-ορούς, τα οποία και χορήγησε ο ίδιος στη σύζυγό του. Η γυναίκα απεβίωσε τον Ιανουάριο του 2016 και ο άνδρας της επιχείρησε να επιστρέψει τα σκευάσματα στον Κόντο, ζητώντας τα χρήματά του πίσω, όμως εκείνος με διάφορες προφάσεις διέκοψε την επικοινωνία μαζί του.

Υποσχέσεις

«Σε χρονικό διάστημα 3 μηνών θα μπορεί να ανεβαίνει σκαλιά». Με αυτά τα λόγια ο ψευτογιατρός είχε καταφέρει να πείσει την οικογένεια ενός 16χρονου αγοριού από το Κιάτο που έπασχε από μυϊκή δυστροφία να ακολουθήσει τις δήθεν πρωτοποριακές θεραπείες του. Πρότεινε, μάλιστα, στον πατέρα του παιδιού, που διατηρούσε κτηνοτροφική μονάδα, οικονομική συνεργασία. Η θεραπεία δεν απέδωσε ποτέ. Όταν συνειδητοποίησε ότι η οικογένεια είχε οικονομικά προβλήματα, ο Κόντος διέκοψε τις επαφές μαζί της.

Με αντίστοιχο τρόπο ξεγέλασε μία ακόμα οικογένεια από το Ξυλόκαστρο. Το ανήλικο παιδί τους έπασχε από μυϊκή δυστροφία, αλλά περπατούσε ακόμα όταν γνώρισε τον Κόντο. Σύμφωνα με την οικογένεια μέσα σε 20 μόλις ημέρες κατέληξε σε αναπηρικό αμαξίδιο. Είχαν πρώτα διακόψει τις ενδεδειγμένες θεραπείες με κορτιζόνη, για να ακολουθήσουν τα γιατροσόφια με βότανα του ψευτογιατρού. Ο απατεώνας, μάλιστα, είπε στη μητέρα του παιδιού ότι η θεραπεία δεν προχωρούσε γιατί είναι ολιγόπιστη.

Σε μία άλλη περίπτωση, ο Κόντος έκανε λόγο για «λανθασμένη απεικόνιση μαγνητικής τομογραφίας», προσπαθώντας να ξεγελάσει τους γονείς ενός βρέφους 3 μηνών. «Βάφτισε», μάλιστα, τη χρόνια πάθηση του παιδιού στη σπονδυλική στήλη ως λίπωμα.

Η οικογένεια πείσθηκε να ακολουθήσει την αγωγή με αλοιφή που τους πρότεινε, η οποία προκάλεσε έγκαυμα-έντονο ερεθισμό στο ανήλικο παιδί. Ο απατεώνας διέκοψε την επαφή με την οικογένεια τον Οκτώβριο του 2017, όταν τον κάλεσαν να γνωρίσει συγγενικό τους πρόσωπο που ήταν γιατρός.

«Κόλαφος» η ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη

Μια αλυσίδα που ξεκινούσε με τη γνωριμία με τον απατεώνα γιατρό και κατέληγε στον θάνατο περιγράφει η ιατροδικαστής, χαρακτηρίζοντας «βίαιη» τη δράση του. Σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη, ο θάνατος των ασθενών που τον εμπιστεύτηκαν «επήλθε συνεπεία καρδιοαναπνευστικής ανακοπής, σε έδαφος γενικευμένης καρκινωμάτωσης, σε έδαφος του καρκίνου, μετά από διακοπή της θεραπείας τους από τον Κοντοστάθη».

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το προσδόκιμο επιβίωσης κατά μέσο όρο για τους ασθενείς από τη στιγμή που γνώρισαν τον Κοντοστάθη και μετά θα ξεπερνούσε τη διετία-πενταετία (γλοιοβλαστώματα) και σε κάποιες περιπτώσεις ενδεχομένως και την πενταετία-δεκαετία (καρκίνος μαστού, πνεύμονα, παχέος εντέρου), ενώ υπήρξε περιστατικό που θα έφθανε και σε πλήρη ίαση (καρκίνος όσχεου).

Ειδική μνεία γίνεται από τον ιατροδικαστή και στον υπερηχογραφικό έλεγχο-μαϊμού στον οποίο επέβαλε τους ασθενείς που γνώριζε, που έδειχνε πάντα «ψευδώς βελτίωση του όγκου», για να πεισθούν οι ασθενείς να μην προχωρήσουν στις ενδεδειγμένες θεραπείες. Καταδικαστικό ήταν και το διαιτολόγιο… θανάτου, του Κόντου, που είχε οδηγήσει ασθενείς του να έχουν βάρος που δεν ξεπερνούσε τα 35 κιλά, συστήνοντας να λαμβάνουν τροφές και ροφήματα με αντιοξειδωτικές ουσίες, αποστάγματα με βότανα και έλαια. Η αντιοξειδωτική διατροφή, σύμφωνα με την ιατροδικαστική γνωμοδότηση, «αντενδείκνυται» στους ασθενείς με καρκίνο.

Πάνω από 840.000 ευρώ η λεία του

Τα χρήματα που κατάφερε να αποσπάσει εξαπατώντας τους ασθενείς, σύμφωνα με τη δικογραφία, ξεπερνούν τις 840.000 ευρώ. Οι Αρχές αναζήτησαν μέρος των χρημάτων σε συμπληρωματική έρευνα που έγινε στο υπερπολυτελές σπίτι του ψευτογιατρού στο Κορωπί, με τις πισίνες και τα γήπεδα τένις, στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου, χωρίς όμως επιτυχία.

Σε κρυμμένους αποθηκευτικούς χώρους τόσο στον περιβάλλοντα χώρο της κατοικίας όσο και μέσα στο σπίτι βρέθηκαν όπλα, φάκελοι ασθενών, ασυμπλήρωτα σφραγισμένα ιατρικά πιστοποιητικά, σημειώματα νοσοκομείων και χειρόγραφες σημειώσεις με την ένδειξη «απόρρητο».

Άφησε Αρχαγγελίτη ανάπηρο μετά από 12ωρη επέμβαση! 

Θυμίζουμε ότι το καλοκαίρι προσέφυγαν στον γνωστό ποινικολόγο Αλέξη Κούγια δύο θύματα του μαϊμού”γιατρού” και μάλιστα ο ένας καταγγέλλων είναι Ροδίτης και κατάγεται από τον Αρχάγγελο.

Ειδικότερα, κάτοικος της Ρόδου έμεινε ανάπηρος αφού υπεβλήθη σε 12ωρη χειρουργική επέμβαση από τον ψευτογιατρό και άλλους τρεις γιατρούς, όπου του τοποθέτησαν στο σώμα ένα περίεργο κατασκεύασμα που ονόμασαν «κλωβό».

Ο άνδρας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Κούγια, είχε πρόβλημα υγείας από τραυματισμό στη σπονδυλική στήλη λόγω πτώσεως από αλεξίπτωτο και μετά το χειρουργείο έμεινε ανάπηρος σε ποσοστό 92%.

 638 total views,  2 views today