Νέες ασφαλτοστρώσεις σε Καλλιθέα Αφάντου και Ατάβυρο από το Δήμο Ρόδου

913

«Σάρκα και οστά» παίρνουν οι προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής να αναβαθμίσει στο σύνολο του το οδικό δίκτυο του νησιού. Μετά από συντονισμένες ενέργειες και παρά την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε λόγω γραφειοκρατίας, ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος υπέγραψε σήμερα, Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019  τις τρεις νέες συμβάσεις έργου για την βελτίωση του οδοστρώματος στις Δημοτικές Ενότητες Καλλιθέας, Αφάντου και Αταβύρου.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα υπογράψει και αυτές που αφορούν στις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες του νησιού. Συγκεκριμένα:

Α) Με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ συμβασιοποιήθηκε και ξεκινά τις επόμενες ημέρες η εκτέλεση του έργου «Βελτιωτικές παρεμβάσεις στην Δ.Κ Αφάντου», που προβλέπει την ασφαλτόστρωση και τη βελτίωση του οδοστρώματος σε κεντρικές οδούς στα Αφάντου και την Αρχίπολη. Το έργο χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από ιδίους πόρους (έσοδα από εκποίηση) του Δήμου Ρόδου. Ανάδοχος του έργου αναδείχθηκε η εταιρία «ΕΡΓΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Ι.Κ.Ε», με χρονικό ορίζοντα εκτέλεσης  των εργασιών τις 180 ημερολογιακές ημέρες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Β)  «Βελτιωτικές παρεμβάσεις οδών», προβλέπονται και για τη Δ.Ε Αταβύρου. Η σχετική σύμβαση που υπέγραψε ο κ. Χατζηδιάκος έχει προϋπολογισμό 119.700 ευρώ και προβλέπει την ασφαλτόστρωση των οδών στις Τοπικές Κοινότητες Αγ. Ισιδώρου, Κρητηνίας, Μονολίθου  και Σιαννών). Το έργο χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους και ανάδοχος είναι  η εταιρία «ΝΙΚΟΣ  Β.Λ.Τ. Α.Ε» με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης τις 90 ημέρες.

Γ) Η τρίτη κατά σειρά σύμβαση αφορά στη Δ.Ε Καλλιθέας. Το έργο έχει  τίτλο «Εργασίες αποκατάστασης οδών πρόσβαση σε κιβωτοειδής οχετούς Δ.Ε Καλλιθέας» και προϋπολογισμό 159.000 ευρώ. Προβλέπει εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος στις Κοινότητες Καλυθιών, Κοσκινού και Ψίνθου και η χρηματοδότηση γίνεται από ιδίους πόρους.  Ανάδοχος είναι η εταιρία «ΝΙΚΟΣ Β.Λ.Τ. Α.Ε» και σύμφωνα με τη σύμβαση το έργο θα παραδοθεί σε διάστημα 120 ημερών.