Ανανέωση:

«Η δημιουργία τετελεσμένων από την τουρκική συμπεριφορά είναι κάτι που πρέπει να αποτραπεί από την ελληνική κυβέρνηση εγκαίρως καθώς αργότερα θα υπάρχουν ίσως επιπτώσεις. Είναι δυνατό με τόσα που γίνονται να μην έχει συγκληθεί ακόμη το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής; Και αυτό γεννά απορίες, ενώ διαμορφώνεται και μια καχύποπτη αντίληψη περί μυστικής διπλωματίας»

Αυτό τόνισε μιλώντας σήμερα στον Sky η υποψήφια βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής κ. Λίτσα Φτακλάκη με αφορμή τις συνεχείς προκλήσεις από τη γειτονική χώρα Τουρκία.

«Εφαρμόζεται κακή τακτική και στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής από την κυβέρνηση. Μας ανησυχούν γιατί τα μέχρι τώρα δείγματα γραφής τους δείχνουν ότι έχουν μια τάση για εκχωρήσεις», είπε η κ. Φτακλάκη.

Η υποψήφια βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής στηλίτευσε και τα μέτρα που πρόσφατα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

«Όταν ανέλαβε ο κ. Τσίπρας τη διακυβέρνηση της χώρας το ΦΠΑ ήταν στο 13%. Μετά πήγε στο 24%> Προσβάλουν έτσι τη νοημοσύνη των πολιτών. Ο κόσμος ξέρει ότι όλα αυτά γίνονται ενόψει των ευρωεκλογών. Έπρεπε να επαναφέρουν το ΦΠΑ στο 13% σε όλα τα είδη της εστίασης», είπε η κ. Φτακλάκη.

«Με ευθύνη τους χάθηκαν οι μειωμένοι συντελεστές του ΦΠΑ. Τώρα προεκλογικά έρχονται και να μειώσουν το ΦΠΑ με στόχο να δείξουν ένα φιλικό πρόσωπο προς το επιχειρείν. Μόνο φιλικό δεν είναι αφού δεν έχει πάψει η υπερφορολόγηση για τους επιχειρηματίες», ανέφερε η υποψήφια βουλευτής και πρόσθεσε πως η κοινωνία δεν «τσιμπάει στα πολιτικά μπόνους του κ. Τσίπρα.

Όσο για τη 13η σύνταξη η κ. Φτακλάκη είπε:

«Ακόμη και η 13η σύνταξη δεν θα δοθεί ολόκληρη αλλά ποσοστό της. Δεν δικαιούνται να ομιλούν για συντάξεις. Επιδόματα δίνουν. Όλα αυτά είναι ημίμετρα. Χρειάζονται συγκεκριμένες πολιτικές και συγκεκριμένο πλαίσιο στην οικονομική πολιτική», είπε η κ. Φτακλάκη και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση δεν στηρίζει τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες παρά τα όσα είχαν ανακοινωθεί .

 122 total views,  2 views today