‘’Οι αστικές αναπλάσεις στη Ρόδο πρέπει να ξεκινήσουν από την περιοχή του Καρακόνερου που έχει μετατραπεί σε γκέτο. Η μετεγκατάσταση των Ρομά πρέπει να προχωρήσει άμεσα και με δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα. Η περιοχή , που σήμερα βρίσκεται ο καταυλισμός, πρέπει να αναβαθμιστεί , να γίνει μια ασφαλής περιοχή, πόλος έλξης και ζωής.’’ τόνισε ο υπ. Δήμαρχος της ΝΕΑΣ ΜΕΡΑΣ για τη Ρόδο κ.Στράτος Καρίκης στο δημοτικό συμβούλιο.
Επισήμανε ότι η λύση που προωθείται θα έχει αποτέλεσμα μόνο αν υπάρχει δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για την απομάκρυνση του καταυλισμού.
Τόνισε ότι αντί να επιλεγεί η μετεγκατάσταση των Ρομά σε κατοικίες , επιλέγεται ταυτόχρονα και η δημιουργία νέου οικισμού, που μπορεί και αυτός να μετατραπεί σε γκέτο, αν δεν ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα.
Ο Στράτος Καρίκης, στο συγκεκριμένο θέμα, ήταν ξεκάθαρος:
‘’Το Καρακόνερο πρέπει να απελευθερωθεί, ο καταυλισμός πρέπει να φύγει από την περιοχή. Χρειαζόμαστε όμως λύσεις με δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα αλλά και μελέτη για την ανάπλαση του χώρου , που όπως είπα πρέπει να αναβαθμιστεί να γίνει το Καρακόνερο μια ασφαλής περιοχή, πόλος έλξης και ζωής. Αυτές είναι οι προτεραιότητες της ΝΕΑΣ ΜΕΡΑΣ, οι δικές μας προτεραιότητες.’’