Ανανέωση:

Επιστολή προς τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, απέστειλε ο Δήμαρχος Λέρου Μιχάλης Κόλιας, ώστε να κηρυχθεί το νησί της Λέρου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με κοινοποίηση στον Αντιπεριφερειάρχη Γ. Θεμέλαρο και τον Έπαρχο Εμμανουήλ Μουσελλή.

“Πρόκειται για θεομηνία, είναι τραγική η κατάσταση. Ήταν συνεχόμενη η ένταση της βροχής με μεγάλο όγκο νερού και προκάλεσε πολλές ζημιές από τις 7 το πρωί που ξεκίνησε η θεομηνία. Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα. Απεγκλωβίσαμε δύο οχήματα από χειμάρρους με επιβάτες συμπολίτες μας, κι ευτυχώς είναι υλικές οι ζημιές.

Τα δέντρα που έπεσαν και οι κατολισθήσεις αντιμετωπίζονται όσο το δυνατόν καλύτερα από το προσωπικό που έχουμε, ενώ έχουν σπεύσει να βοηθήσουν κι εθελοντές. Χθες δεν είχαμε ενημερωθεί για το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, και το λάβαμε σήμερα το πρωί”, δήλωσε πριν από λίγο στην εκπομπή του Τέρη Χατζηιωάννου “Μαζί στις 3” στο Aigaio tv ο δήμαρχος Λέρου Μιχάλης Κόλιας.

Η κακοκαιρία αυτή θυμίζει την αντίστοιχη θεομηνία του 2016, αν και 1η Ιουνίου…

Πλημμύρισαν σπίτια κι εμπορικά καταστήματα, έπεσαν κορμοί δέντρων, υπερχείλισαν χείμαρροι και ρέματα, οι κατολισθήσεις συνεχίζονται μέχρι κι αυτή την ώρα, τεράστιες ζημιές έχει υποστεί το οδικό δίκτυο, ενώ συνεχόμενες ήταν και οι διακοπές ρεύματος στο νησί.

Ο Δήμαρχος κάνει λόγο για πρωτόγνωρα φαινόμενα και ζητεί άμεσα να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

 1,041 total views,  2 views today