Να πάψει η κακοποίηση και εκμετάλλευσης των παιδιών

1029

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνει η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Α Ζωάννου, σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα προβλήματα των πολιτών και ιδίως των παιδιών.
Όπως αναφέρεται και σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα υπάρχει μερίδα παιδιών για τα οποία η εργασία, το trafficking και η σεξουαλική κακοποίηση αποτελούν αναμφίβολα θλιβερή πραγματικότητα.
Μάλιστα σε μια προσπάθεια να πάψει η κακοποίηση των παιδιών η διοίκηση του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Ρόδου ζητά από τους πολίτες να καταγγέλουν περιστατικά που πέφτουν στην αντίληψη τους.
Στη σχετική ανακοίνωση αναλυτικά αναφέρονται τα ακόλουθα:
Η Κοινωνική πολιτική οφείλει να αγκαλιάζει τους πολίτες όλων των ηλικιών. Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κα. Άννα Ζωάννου τα τελευταία χρόνια έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στα προβλήματα που σχετίζονται με τα παιδιά. Ανάμεσά τους υπάρχει μια μερίδα για τα οποία η εργασία, το trafficking και η σεξουαλική κακοποίηση αποτελούν αναμφίβολα θλιβερή πραγματικότητα.
Τα επιστημονικά στελέχη του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Ρόδου με παράρτημα Ρομά, συναισθανόμενα το μέγεθος του προβλήματος μεριμνούν για την ευαισθητοποίηση γονέων και παιδιών μέσα από την πραγματοποίηση ενημερωτικών ομιλιών. Στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για τα δικαιώματα του παιδιού, οι κοινωνικοί λειτουργοί της δομής, Γρίβας Νικόλαος, Ζανεττή Φωτεινή και Ταβερνάρη Κατερίνα συμμετείχαν με εισηγήσεις τους σε εκδήλωση της Ανωτέρας Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (95 ΑΔΤΕ) αναδεικνύοντας κρίσιμες πτυχές του προβλήματος και γνωστοποιώντας αρμόδιες υπηρεσίες, οργανώσεις και φορείς στους οποίους μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες για την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών.
Σε αυτή την πρωτοβουλία, η στήριξη των συμπολιτών μας είναι απαραίτητη. Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ρόδου με παράρτημα Ρομά ενθαρρύνει όσους και όσες γνωρίζουν ανάλογα περιστατικά, να μη διστάσουν να απευθυνθούν στα τηλέφωνα του Κέντρου 22410-44750 καθημερινά από τις 8:00πμ έως 4:00μμ. Η προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών είναι χρέος όλων μας.