Ανανέωση:

«Στα   Δωδεκάνησα η ΝΔ έχει ανεβάσει πάρα πολύ τον πήχη των προσδοκιών. Είναι ένας από τους νομούς στους οποίους  θέλουμε απόλυτη πολιτική επικράτηση. Αυτό σημαίνει νίκη τόσο για την Περιφέρεια όσο και για το Δήμο Ρόδου και πρωτιά στις βουλευτικές εκλογές. Οι νησιώτες είδαν τη διάψευση των προσδοκιών τους από τον κ. Τσίπρα».

Αυτό δήλωσε στο skyrodos.gr  ο Τομεάρχης Mεταναστευτικής Πολιτικής  της ΝΔ κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με αφορμή την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου στη  Ρόδο προκειμένου να παραστεί στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας της ΝΟΔΕ  στο ξενοδοχείο Mediterranean.

Όπως τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης η κυβέρνηση κατάφερε, να καταργήσει τους μειωμένους συντελεστές του ΦΠΑ και να αυξήσει τη φορολογία στα ξενοδοχεία και στην εστίαση και να μετατρέψει πάρα   πολλά νησιά, σε τόπους φιλοξενίας μεταναστών αντί σε τόπους οικονομικής ανάπτυξης.

«Απέναντι σε αυτή την πολιτική, εμείς προτάσσουμε  μια πολιτική που  συνδυάζει  την εθνική  ασφάλεια τη φύλαξη των συνόρων  αλλά και τη μείωση των φόρων στους κρίσιμους τομείς της οικονομίας και ιδιαίτερα στον τουρισμό», δήλωσε ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Αναφορικά με το προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα,  ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι παραμένει άλυτο γιατί φιλοσοφία του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι  πρέπει να μένουν στην Ελλάδα όσοι εισέρχονται  παράνομα.

«Το πρόβλημα δεν έχει λυθεί ακόμη γιατί η πολιτική φιλοσοφία του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι κάθε ένας που μπαίνει παράνομα στη χώρα θα πρέπει να μένει στο διηνεκές σε αυτή. Η  κυβέρνηση  εκτιμά ότι οι μετανάστες  είναι  και  πρόσφυγες. Με αυτό ως δεδομένο έχει ανοίξει τα σύνορα μας σε οποιονδήποτε θέλει  να περάσει και  να μπει στην Ελλάδα. Κανένας δεν επιστρέφεται πίσω στη γειτονική χώρα,  παρά τη ρητή δέσμευση που υπάρχει και τη συμφωνία Ευρώπης Τουρκίας. Δεν γίνεται διαχωρισμός ανάμεσα στους παράνομους μετανάστες και στους πρόσφυγες», τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Η συνάντηση Ε.  Αποστολάκη –  Χ.  Ακάρ

Με αφορμή τη συνάντηση των υπουργών Άμυνας Ελλάδος και Τουρκίας για την οικοδόμηση μέτρων εμπιστοσύνης κ.  Ευάγγελου  Αποστολάκη και Χουλουσί Ακάρ στο περιθώριο του συμβουλίου των υπουργών Άμυνας στο ΝΑΤΟ  ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε :

«Από την πρόσφατη  επίσκεψη του κ Τσίπρα στην Άγκυρα δεν είδα βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Επικρατεί στασιμότητα. Είναι καλό να υπάρχουν διμερείς συναντήσεις αλλά δεν είναι σωστό να καλλιεργούνται προσδοκίες.  Θα είναι ολέθριο λάθος  να  προχωρήσει αυτό που ανέφερε ο κ. Κοτζιάς παραδίδοντας το υπουργείο Εξωτερικών δηλαδή η επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδος  στα 12 μίλια στο Ιόνιο».

Αν γίνει το ίδιο  στο Αιγαίο ο κ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε πως θα δοθεί το μήνυμα στην Τουρκία ότι η Ελλάδα έχει περιορισμένη κυριαρχία στο Αιγαίο.

«Αν συμβεί το ίδιο στο Αιγαίο  θα  δώσουμε  στην  Τουρκία το μήνυμα ότι έχουμε περιορισμένη κυριαρχία».

Τελειώνει ο πολιτικός χρόνος;

Σε ερώτηση  αν η κυβέρνηση καταφέρει τελικά να εξαντλήσει  τον πολιτικό της χρόνο και παραμείνει μέχρι τον Οκτώβριο ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε:

«Νομίζω ότι σήμερα βλέπουμε  μια βουλή  στην οποία  η  κοινοβουλευτική  πλειοψηφία βασίζεται σε ανταλλάγματα. Η διεύρυνση του κ. Τσίπρα  στο κέντρο έγινε με στελέχη που βρίσκονται στο δεξιό και ακραίο δεξιό χώρο. Αυτό δείχνει μια αλλοπρόσαλλη  πολιτική. Ο μόνος στόχος είναι να κάνει εκλογές όποτε βολεύει τον ίδιο. Για μας ευχής έργο θα είναι να τελειώσει το δράμα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που ζει ο ελληνικός λαός τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Διαψεύδει προσδοκίες χαμηλώνει τον πήχη  για τους Έλληνες. Έχει βουλιάξει την ελληνική οικονομία  κατατάσσοντας την τελευταίες με ανάπτυξη στην Ευρώπη.

 2 total views,  2 views today