Ανανέωση:

Σφοδρή «επίθεση» στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η ΝΔ με αφορμή την περιοδεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Ρόδο και τα όσα είπε για τους καταστηματάρχες και τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Σε ανακοίνωσή της το γραφείο τύπου της, η ΝΔ επιτίθεται στον Αλέξη Τσίπρα σημειώνοντας ότι επιβάρυνε του καταστηματάρχες με τους οποίους συναντήθηκε με 18 νέους φόρους κατά τα 4,5 χρόνια της διακυβέρνησής του.

«Ο κ. Τσίπρας σήμερα επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά πως μένει ίδιος. Ίδιος και απαράλλακτος» επισήμανε και καταλήγοντας αναφέρει: «Αντί να υπόσχεται ξανά, θα έπρεπε να απολογείται. Και όσο θα λέει ψέματα για εμάς, θα λέμε την αλήθεια για εκείνον».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

Ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε νωρίτερα στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου με καταστηματάρχες τους οποίους επιβάρυνε στα 4,5 χρόνια της διακυβέρνησής του με 18 νέους φόρους. Συγκεκριμένα κατήργησε το καθεστώς του μειωμένου ΦΠΑ για τη Ρόδο και τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου, αυξάνοντας παράλληλα τους συντελεστές σε όλα τα είδη από 23% σε 24% και μετατάσσοντας πολλά είδη ευρείας κατανάλωσης απο το 13% στο 24%.

Παράλληλα αύξησε τον φόρο εισοδήματος σε όλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τον φόρο στα μερίσματα, τριπλασίασε την εισφορά αλληλεγγύης για την πιο χαμηλή κλίμακα (12.000-20.000) και την υπερτετραπλασίασε από εκεί και πάνω, διπλασίασε την προκαταβολή φόρου εισοδήματος, μείωσε φοροαπαλλαγές, αύξησε εργοδοτικές και ασφαλιστικές εισφορές, επέβαλε φόρο στην σταθερή τηλεφωνία, το internet, τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τα tablets που αποτελούν βασικά εργαλεία για κάθε μικρομεσαία επιχείρηση.

Ειδικά για τα Δωδεκάνησα, κατήργησε και τον μειωμένο ΕΦΚ στα οινοπνευματώδη ποτά.

Τέλος όσοι απο τους καταστηματάρχες που συνάντησε στεγάζουν την επιχείρησή τους σε ιδιόκτητο ακίνητο επιβαρύνθηκαν και από την αύξηση του ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσε, ενώ όσοι δραστηριοποιούνται στον τουρισμό και την εστίαση επιβαρύνθηκαν από το τέλος διαμονής και τον φόρο στον καφέ.

Ο κ. Τσίπρας σήμερα επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά πως μένει ίδιος. Ίδιος και απαράλλακτος. Αντί να υπόσχεται ξανά, θα έπρεπε να απολογείται. Και όσο θα λέει ψέματα για εμάς, θα λέμε την αλήθεια για εκείνον.

Η ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΣΙΠΡΑ

Ο πρώην Πρωθυπουργός και Aρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας από τη Ρόδο που περιόδευσε χθες και είχε συναντήσεις στις Πηγές Καλλιθέας και στην Παλιά Πόλη με τοπικούς φορείς επεσήμανε την ανάγκη να στηριχθούν ουσιαστικά οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι, που πλήττονται από την πανδημία και υπογράμμισε την ανάγκη να μειωθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση και η φορολογία για την προκαταβολή φόρου, ενώ κατηγόρησε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ότι παρουσιάζει αδυναμία κατανόησης των προβλημάτων της πραγματικής οικονομίας.

Αναφερόμενος στα μέτρα στήριξης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι θα πρέπει να επιχορηγηθούν στο 100% οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και σε 40% οι μισθοί των εργαζομένων, ενώ υποστήριξε ότι θα πρέπει να χορηγηθεί κεφάλαιο κίνησης σε όλες τις επιχειρήσεις.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟ-ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ

Τον Αλέξη Τσίπρα υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος. Τον κ. Τσίπρα, συνόδευαν ο βουλευτής Δωδεκανήσου και τέως αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός, η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ και τέως υφυπουργός Κατερίνα Νοτοπούλου και ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Δωδεκανήσου, Αντώνης Αποστολίδης.

Τέλος, τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υποδέχθηκε στο Δημαρχείο το βράδυ ο Δήμαρχος Ρόδου και Πρόεδρος της ΠΕΔ, Αντώνης Καμπουράκης, ενώ πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη με δημάρχους των νησιών της Δωδεκανήσου. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν όλα τα μεγάλα ζητήματα των νησιών, με ξεχωριστή έμφαση στον τουρισμό και στην αβεβαιότητα που δημιουργείται από την επανεκκίνησή του, λόγω των συνεπειών του κορονοϊού, αλλά και το μεταναστευτικό.

 1,125 total views,  2 views today