ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΑΤΥΡΑ: Αφορά τις διαμορφωμένες κατ' εκτίμηση πολιτικές ισορροπίες και το "ρόστερ" της Περιφέρειας, εν όψει των επερχόμενων εκλογών του Μαΐου

Διάφορες διαδρομές, πολιτικά ορθές ή ανορθόδοξες, συμμαχίες χωρίς τέλος και πολλές εκπλήξεις κρύβονται πίσω από τις υποψηφιότητες που ήδη προβάλλονται.

Στο παρασκήνιο κινούνται δραστήρια διάφοροι που θέλουν να αναρριχηθούν πιεζόμενοι από διαφορα κριτήρια και ερεθίσματα, όχι πάντοτε υγιή προς τους χώρους από τους οποίους προέρχονται.

Το τελευταίο διάστημα παρά την κρίση αξιών και τις αλλαγές που σημειώθηκαν, στη Νέα Δημορατία εντάσσονται δυνάμεις που καμια σχέση με τον χώρο παραδοσιακά είχαν. Το ίδιο συμβαίνει και στον χώρο της ΚεντροΑριστεράς και ειδικά στην Αυτοδιοίκηση: ΟΛΟΙ γνωρίζουν πως στη Ρόδο δήμαρχος δύσκολα βγαίνει από τα Δεξιά κι αυτή η διαπίστωση ήταν που έκανε ενιαίο τον δήμο, προς όφελος δηλαδή αυτής της νόρμας: Διαφορετικές προσεγγίσεις και άλλα αποτελέσματα θα είχε για υποψηφίους, ο κατακερματισμός ή τέλος πάντων η επαναφορά του ενός κλασικού δήμου στην “φυσιολογική” πόλη του νησιού.

Μεσα σε όλα αυτά τα απίστευτα που συμβαίνουν και προκαλούν αναταράξεις στην κοινωνία – όχι προς το παρόν αισθητές – είναι και η αναζωογόνηση τις τελευταίες ημέρες ενός σεναρίου για εμφάνιση κίνησης αμιγώς νεοδημοκρατών που θα βγούνε ανοιχτά κατά των υποψηφιοτήτων που στηρίζει επίσημα η Νέα Δημοκρατία. Μάλιστα, λέγεται, πως η κίνηση θα βγάλει λίστα υποψηφίων συμβούλων που θα στηρίξει τόσο στην Περιφέρεια όσο και στον Δήμο της Ρόδου, για να δοθεί η απαραίτητη έμφαση κομματικοποίησης!!

Σημειώνεται πως μέσα στο πλαίσιο των περίεργων αυτών διαδρομών που περιγράφονται, εμφανίζονται και συμμαχίες στελεχών της Περιφέρειας με τον βουλευτή κ. Κρεμαστινό και παράδοξες κραυγές αντιφιλελευθερισμού υπέρ της υποψηφιότητας Γλυνού, που έχουν κάνει “πυρ και μανία” όσους Νεοδημοκράτες τον στηρίζουν ή θα τον στηρίξουν, επικαλούμενοι την τακτική που θέλουνε, βγαίνοντας μπροστά για να ισοπεδώσουν τα αποδοθέντα χρίσματα…