Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Πλήρης αδιαφορία της Κυβέρνησης για το εργατικό δυναμικό

412

“Η επίσκεψη της υφυπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου στο νησί μας, επιβεβαιώνει την επιφανειακή πολιτική την οποία ακολουθεί η κυβέρνηση”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Ρόδου, με αφορμή την παρουσία της στο νησί την περασμένη εβδομάδα.

“Επισκεπτόμενη η υφυπουργός το θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Παίδων «Άγιος Ανδρέας» και το Χαραλάμπειο Γηροκομείο δήλωσε ότι: «Η Κυβέρνηση στέκεται δίπλα στο προσωπικό και τους υπευθύνους κάθε δομής φροντίδας ευάλωτου πληθυσμού, γνωρίζοντας την υπερπροσπάθεια που έχουν καταβάλει, με προσωπικό κόστος, προκειμένου να διαφυλάξουν την υγεία των παιδιών και των ηλικιωμένων που φιλοξενούνται σε αυτές». Τα παραπάνω λεγόμενα μόνο ως υποκριτικά μπορούν να χαρακτηριστούν καθώς η κυβέρνηση καθ’ όλη την διάρκεια της πανδημίας δεν έχει λάβει μέτρα στήριξης για κοινωνικές δομές αλλά και για την Υγεία σε όλη την χώρα”, προσθέτει η κομματική οργάνωση.

Καταλήγοντας σημειώνει:

“Εκεί όμως που γίνεται εμφανέστερη η επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης είναι η πλήρης αδιαφορία για τους εργαζόμενους. Η κα Μιχαηλίδου προσπέρασε παντελώς τα εργασιακά προβλήματα που προέκυψαν από την πανδημία, άφησε στην άκρη το Εργατικό Κέντρο Ρόδου περιφρονώντας τις οικονομικές συνέπειες που είχε η πτώση του τουρισμού στο εργατικό δυναμικό της κοινωνίας μας. Τα προαναφερθέντα έχουν εξασθενήσει τον κόσμο της Ρόδου καθώς το εισόδημά τους έχει μειωθεί δραστικά, ειδικότερα για όποιους δεν δούλεψαν καθόλου την τουριστική σεζόν που μας πέρασε. Το επίδομα των 534 ευρώ δεν θα δοθεί για το υπόλοιπο του χειμώνα, ένα αίτημα το οποίο έχουμε εκφράσει και σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας ότι απαιτούμε να παρέχεται μέχρι το άνοιγμα της σεζόν του 2021. Ο λόγος αυτής της παράλειψης από την υφυπουργό Εργασίας είναι απολύτως κατανοητός καθώς κανένας δεν θα ήθελε να βρίσκεται σε αυτήν τη θέση, την συγκεκριμένη περίοδο, ύστερα από αυτήν την άκρως απάνθρωπη και αντιλαϊκή διαχείριση του εργατικού δυναμικού του νησιού μας αλλά και όλης της Ελλάδας!”.