«Είτε θα είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης ή ο Γιώργος Παπανδρέου ο πρόεδρος στο Κίνημα Αλλαγής  το μήνυμα είναι ένα και σαφές. Θέλουμε ενότητα  και να προχωρήσουμε μπροστά αφήνοντας πίσω  τα λάθη του παρελθόντος».

Αυτό δήλωσε στον Sky ο τέως υφυπουργός Τουρισμού και πρώην βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής κ. Γιώργος Νικητιάδης με αφορμή την εκλογική διαδικασία της Κυριακής στην οποία θα αναμετρηθούν ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης και ο κ. Γιώργος Παπανδρέου.

«Τι πιο δημοκρατικό από το να μην έχεις μια αντίληψη ινστρούκτορα καθοδηγητή  της πολιτικής που θα καθοδηγήσει τον κόσμο. Αυτή τη στάση έχω κρατήσει. Από την αρχή δήλωσα πως και οι έξι υποψήφιοι είναι αξιόλογοι . Για τον καθένα έχω τις απόψεις μου. Ο καθένας μπορεί να κρίνει. Ο βασικός στόχος για μένα ήταν η μεγάλη προσέλευση στις εκλογές. Αυτό καθορίζει τα πάντα. Το ποιος θα είναι αρχηγός την επόμενη ημέρα καθορίστηκε ήδη από τους 270.000 ανθρώπους που έδωσαν το στίγμα για το τι θέλουν. Είτε θα είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης ή ο Γιώργος Παπανδρέου ο πρόεδρος το μήνυμα είναι ένα και σαφές. Θέλουμε ενότητα  και να προχωρήσουμε μπροστά αφήνοντας τα λάθη του παρελθόντος. Ο κόσμος θέλει μια ισχυρή δημοκρατική παράταξη ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ έτσι ώστε να τελειώνουμε με την υπόθεση ΣΥΡΙΖΑ ώστε η αντιπολίτευση που έχουμε αύριο να είναι εν δυνάμει κυβέρνηση. Αυτό θέλει ο κόσμος και αυτό εξέφρασε στις κάλπες», δήλωσε ο κ. Γιώργος Νικητιάδης.

Ο κ. Νικητιάδης τόνισε πως πρέπει να σφυρηλατηθεί η ενότητα του χώρου καθώς κανείς δεν περισσεύει.

«Κανείς δεν περισσεύει. Να καταλάβουμε όμως ότι χρειάζεται δουλειά. Να έχουμε δηλαδή οργανώσεις που θα επεξεργάζονται θέσεις τοπικά μέσα από τη δική μας οπτική. Δεν γίνεται κάτι τέτοιο από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς δεν είχαμε μάθει έτσι. Όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου ίδρυσε το κόμμα και το άπλωσε σε όλη την Ελλάδα έδωσε παράλληλα εντολή  να έχουν οι κομματικές οργανώσεις θέσεις. Αυτό θα πρέπει σε ένα βαθμό να γίνει και τώρα. Αυτή είναι η εντολή που μας δίνει ο κόσμος. Αυτό θα πρέπει να κάνουμε. Θεωρώ πως ο κόσμος και γνώση έχει και ωριμότητα μεγάλη. Εν μέσω πανδημίας προσήλθε για να δυναμώσει το κόμμα σε μια περίοδο που δεν αναμένουμε εκλογές. Αυτός ο κόσμος  είναι για μας καθοριστικός. Είναι μεγάλη ευθύνη για μας αυτό», είπε ο κ. Νικητιάδης .

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Νικητιάδης και στο πως επί εποχής Ανδρέα Παπανδρέου συνυπήρχαν και  λειτουργούσαν πολιτικά  παλαιά και νέα στελέχη του κόμματος.

«Έχουμε πεδίο δόξης λαμπρό μπροστά. Από μας εξαρτάται αν θα εισπράξουμε σωστά το μεγάλο και σημαντικό μήνυμα του κόσμου, ώστε να προχωρήσουμε στην επόμενη ημέρα», τόνισε.

Σε ερώτηση σχετικά με το αν η επόμενη ημέρα θα έχει χαρακτηριστικά που τον εμπνέουν ο κ. Νικητιάδης δήλωσε:

«Το γεγονός ότι επανέρχεται η πολιτική στο προσκήνιο είναι κάτι που από μόνο του σε εμπνέει διότι είναι άκρως σημαντικό ζήτημα. Ζούμε σε μια εποχή πλήρους αποπολιτικοποίησης . Ο κόσμος είχε φθάσει να απεχθάνεται την πολιτική και να θεωρεί απαξιωμένους τους πολιτικούς.Υπάρχει η πορεία της χώρα και τα προβλήματα των πολιτών που στενάζουν από την ακρίβεια και την ανεργία. Είναι η ανάπτυξη των νησιών μας και η λύση των προβλημάτων που μένουν ακόμη άλυτα και έχουν να κάνουν με τις συγκοινωνίες και την υγεία».

Επίσης ο κ. Νικητιάδης τόνισε πως ο κόσμος με τις επιλογές που έκανε την περασμένη Κυριακή έδειξε πως αναζητά κάτι καινούργιο και σε ότι αφορά τα πρόσωπα που ασκούν πολιτική.

«Ο κόσμος θέλει ανανέωση και συμμετοχή. Επίσης  τιμά και παλαιούς πολιτικούς όπως για παράδειγμα  ο  Ανδρέας Λοβέρδος», είπε.

Ο κ. Νικητιάδης δήλωσε πως στην Κυριακή θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στη Ρόδο. Παράλληλα θα έχει συναντήσει με στελέχη και φίλους του κόμματος.

Σε ερώτηση για το ποιόν θα στηρίξει είπε:

«Εγώ επικοινωνώ με όλο τον κόσμο. Όταν  θα πάω στην κάλπη θα σκεφθώ ακόμη ένα λεπτό και θα αποφασίσω ποιον θα ψηφίσω. Δεν είναι της δικής μου κουλτούρας να παριστάνω τον πολιτικό ινστρούκτορα. Θα αγωνιστώ ώστε όλοι την επόμενη των εκλογών να είναι στην παράταξη μας»

 263 total views,  2 views today