Εξηγήσεις από τον αρμόδιο υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Σκρέκα ζητά με γραπτή δήλωση του ο τέως τ. Υφυπουργός Πολιτισμού- Τουρισμού, πρώην  Βουλευτής Δωδεκανήσου και Γραμματέας του Τομέα Τουρισμού του ΚΙΝΑΛ κ. Γιώργος Νικητιάδης ,με αφορμή  την επί μία εβδομάδα έλλειψη παροχής ρεύματος στην Κω, την Κάλυμνο, τη Λέρο, τη Νίσυρο και την Τήλο που θα γίνει η αιτία εκτός από τους λοιπούς κινδύνους να τιναχτεί  στον αέρα ο τουρισμός των νησιών.

«Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο. Ο αρμόδιος υπουργός ενέργειας και περιβάλλοντος κύριος Σκρέκας που εποπτεύει την ΔΕΗ, οφείλει να δώσει εξηγήσεις. Πέρα όμως από τις εξηγήσεις, οφείλετε ΑΜΕΣΩΣ και όταν λέμε αμέσως εννοούμαι ΤΩΡΑ χωρίς ούτε μισή ώρα καθυστέρηση να φροντίσετε για να ανακοπούν οι τεράστιες ζημιές που υφίστανται τα ξενοδοχεία, οι επιχειρήσεις τροφίμων και συνολικώς το σύνολο των επιχειρήσεων του νησιού που βλέπουν τις προσπάθειές τους να διασώσουν ότι μπορούν από την πανδημία να καταρρέουν», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ο κ. Νικητιάδης.

Αναλυτικότερα με  αφορμή την επί μία εβδομάδα έλλειψη παροχής ρεύματος στην Κω, την Κάλυμνο, τη Λέρο, τη Νίσυρο και την Τήλο, ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού- Τουρισμού, π. Βουλευτής Δωδεκανήσου και Γραμματέας του Τομέα Τουρισμού του ΚΙΝΑΛ Γ. Νικητιάδης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Πόσα ακόμη δεινά μπορούμε να αντέξουμε; Οι κάτοικοι των νησιών μας, υφιστάμενοι τις μεγαλύτερες συνέπειες εξαιτίας της πανδημίας που οδήγησε σε κατακόρυφη πτώση του τουρισμού, καλούνται σήμερα να αποφύγουν την απόλυτη καταστροφή.

Αναμέναμε με αγωνία την ορθή αντιμετώπιση του Covid-19 και τελικώς το περίφημο σχέδιο «Γαλάζια Ελευθερία» της Ν.Δ, που θα έφερνε την ανοσία στα νησιά μας, μοιάζει να οδηγείται σε πλήρη αποτυχία. Δεν μας έφτανε αυτό, αλλά τώρα έχουμε και την έλλειψη ρεύματος που οδηγεί και στην έλλειψη νερού, σε πέντε νησιά μας. Αναρωτήθηκε ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κύριος Σκρέκας που εποπτεύει την ΔΕΗ πώς θα καταφέρουμε να κρατήσουμε τους επισκέπτες μας; Πώς θα καταφέρουμε να τους εξυπηρετήσουμε χωρίς κανονική παροχή ρεύματος και νερού; Πώς θα αντέξουμε μέσα στο σκοτάδι που μας οδηγεί η πολιτική της κυβέρνησης με την αδιαφορία της σε ότι αφορά τη συντήρηση των εργοστασίων της ΔΕΗ;

Το γεγονός ότι η κεντρική τουρμπίνα του εργοστασίου της ΔΕΗ στην Κω υπέστη τεραστία βλάβη και ο βασικός αεριοστρόβιλος δεν λειτουργεί, δεν είναι θέματα που έπρεπε να έχει προβλέψει η ΔΕΗ; Δεν γνωρίζουν οι αρμόδιοι ότι η συντήρηση των μηχανημάτων της ΔΕΗ είναι σχεδόν μηδενική; Δεν γνώριζαν ότι απαιτείται διαρκής συντήρηση, που προϋποθέτει ύπαρξη επαρκούς προσωπικού; Δεν υπήρξαν προειδοποιήσεις με τις συνεχείς διακοπές ρεύματος για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα τώρα;

Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο. Ο αρμόδιος υπουργός ενέργειας και περιβάλλοντος κύριος Σκρέκας που εποπτεύει την ΔΕΗ, οφείλει να δώσει εξηγήσεις. Πέρα όμως από τις εξηγήσεις, οφείλετε ΑΜΕΣΩΣ και όταν λέμε αμέσως εννοούμαι ΤΩΡΑ χωρίς ούτε μισή ώρα καθυστέρηση να φροντίσετε για να ανακοπούν οι τεράστιες ζημιές που υφίστανται τα ξενοδοχεία, οι επιχειρήσεις τροφίμων και συνολικώς το σύνολο των επιχειρήσεων του νησιού που βλέπουν τις προσπάθειές τους να διασώσουν ότι μπορούν από την πανδημία να καταρρέουν.

Καταλαβαίνετε κύριε Σκρέκα και κύριοι της Νέας Δημοκρατίας. ότι η Κως, η Κάλυμνος, η Λέρος, η Τήλος και η Νίσυρος αποτελούν σημαντικό τροφοδότη του κρατικού κορβανά με τους χιλιάδες τουρίστες που επισκέπτονται τα νησιά μας και αποτελεί τεράστια πολυτέλεια η εγκατάλειψή τους;

Καταλαβαίνετε κύριε Σκρέκα ότι μας βυθίζετε στο σκοτάδι και μας αφήνετε στο έλεος του Θεού;»

 278 total views,  2 views today