“Ντόμινο” το κλείσιμο των σχολείων στη Ρόδο – Κρούσματα στο Δήμο και το Πταισματοδικείο

2945

«Ντόμινο» ακολουθεί το κλείσιμο των σχολείων στη Ρόδο, αφού μέσα στην ημέρα, ανακοινώνεται το ένα πίσω από το άλλο, μετά τα κρούσματα κορωνοϊού σε μαθητές και σε μία περίπτωση μέχρι τώρα σε εκπαιδευτικό.

Η ιχνηλάτηση σε όλα τα σχολεία συνεχίζεται για να εντοπισθούν οι στενές επαφές των ατόμων που βρέθηκαν θετικά.

Εκτός, όμως από τα σχολεία που αναστέλλουν για δύο εβδομάδες τη λειτουργία τους, κλειστός θα παραμείνει αύριο και ο Δήμος Ρόδου για απολύμανση, αφού θετικός στον Covid-19 βρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Τηλέμαχος Καμπούρης και ένας δημοτικός υπάλληλος, ενώ κρούσμα κορωνοϊού εντοπίσθηκε και στο Πταισματοδικείο.

Τη Δευτέρα δε θα λειτουργήσουν ΟΛΕΣ οι υπηρεσίες στο δημαρχείο, ενώ σε καραντίνα δύο εβδομάδων τέθηκαν ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος και ο εργαζόμενος που διαγνώσθηκε θετικός και προληπτικά τα στελέχη της οικονομικής υπηρεσίας, λόγω των κοντινών επαφών.

Ο ίδιος σε δήλωσή του αναφέρει:

Με πιστή και σχολαστική τήρηση του προβλεπόμενου πρωτοκόλλου αντιμετώπισης κρούσματος στον εργασιακό χώρο, και με πληροφόρηση όλων των στενών αλλά και πρόσκαιρων επαφών μαζί μου, αντιμετωπίσαμε άμεσα το γεγονός της θετικής διάγνωσης μου με COVID-19. Οι στενοί συνεργάτες υπεβλήθησαν σε μοριακό τεστ καθώς και οι προσωπικές μου επαφές εκτός εργασίας, χωρίς να προκύπτει καμία μετάδοση, χαρη στην διαρκή απολύμανση των χωρών εργασιας μας καθημερινά και του καλου αερισμού τους. Τα διαγνωστικά τεστ θα επαναληφθούν πάλι σε λίγες μέρες, ενώ οι άμεσοι συνεργάτες παραμένουν σε κατ´οικον απομόνωση προληπτικά. Όλοι θα εργαζόμαστε εξ´αποστασεως για να μη διαταραχθεί η λειτουργία του φορέα μας. Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον σας. Χρειαζεται διαρκής επαγρύπνηση απέναντι σε αυτόν τον απρόβλεπτο αόρατο εχθρό.

Ποια σχολεία κλείνουν από αύριο στη Ρόδο

Κλείνουν από αύριο Δευτέρα 22/2 και για 14 ημέρες, με απόφαση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, το 3ο Γυμνάσιο Ρόδου (Βενετόκλειο), το Μουσικό Γυμνάσιο (Κοσκινού), το 4ο Γενικό Λύκειο Ρόδου και το Γυμνάσιο και το Λύκειο στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Ροδίων Παιδεία. Επίσης, οι δύο τάξεις της Γ’ στο Δημοτικό Σχολείο του Ροδίων Παιδεία, όπου κι εκεί υπάρχει ένας μαθητής με κορωνοϊό.

3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΡΟΔΟΥ

Το 3ο Γυμνάσιο κλείνει μετά το θετικό κρούσμα κορωνοϊού που εντοπίσθηκε σε μαθήτρια, όπως έγραψε από το Σάββατο το skyrodos.gr, επιστρέφοντας στο σύστημα της τηλεκπαίδευσης για δύο εβδομάδες. Κανονικά θα λειτουργήσουν στο σχολικό συγκρότημα οι τάξεις του 1ου Γενικού Λυκείου. Μάλιστα σήμερα έγινε απολύμανση όλων των χώρων στα εργαστήρια, τις τάξεις, τους διαδρόμους, το κυλικείο κλπ., ενώ οι καθηγητές που διδάσκουν και στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο θα απουσιάζουν, επειδή ήρθαν σε επαφή με το κρούσμα.

Σε ενημερωτικό σημείωμα που εστάλη προς τους γονείς των μαθητών του Λυκείου, από τον Διευθυντή του σχολείου Βασίλη Ζήκα αναφέρονται τα εξής:

Αύριο Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021 το Λύκειο θα λειτουργήσει κανονικά. Όπως είναι ήδη γνωστό στο Γυμνάσιο υπήρξε ένα κρούσμα μαθητή/τριας θετικό στον κορωνοϊό.(covid 19) Το Γυμνάσιο θα κλείσει για 14 ημέρες. Σήμερα έγινε σχολαστική απολύμανση σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ του Βενετοκλείου, (Γυμνάσιο, Λύκειο, Εργαστήρια Η/Υ, Εργαστήρια Φυσικής, Χημ., Βιολογίας, Γυμναστήρια, Γραφεία, Αίθουσες αρχείων, διάδρομοι, σκάλες, WC, κυλικείο, κλπ). Οι διάδρομοι του ισογείου θα είναι κλειστοί έτσι ώστε να μην διασχίζονται από μαθητές και καθηγητές του Λυκείου. Το τμήμα στο οποίο ήταν το κρούσμα βρίσκεται (στο ισόγειο) ακριβώς δίπλα από το γραφείο του Διευθυντή του Γυμνασίου. Θα απουσιάζουν κάποιοι καθηγητές του Γυμνασίου που συμπληρώνουν ωράριο στο Λύκειο και είχαν εμπλοκή στο τμήμα που εντοπίστηκε το κρούσμα.

4ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΡΟΔΟΥ

Πριν από λίγες ώρες έγινε γνωστό ότι κλείνει από αύριο και το 4ο Γενικό Λύκειο Ρόδου (περιοχή Μήδεια), καθώς παρουσιάστηκε κρούσμα κορωνοϊού σε μαθητή/τρια της Β’ τάξης. Στο σχολικό συγκρότημα πρόκειται να πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί απολύμανση και μάλιστα η Διευθύντρια του σχολείου Σοφία Καραγιαννίδου σε ενημερωτικό σημείωμα προς τους γονείς αναφέρει:

“Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες. Σας γνωστοποιούμε ότι αύριο Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021 το σχολείο δε θα λειτουργήσει λόγω απολύμανσης. Δε θα πραγματοποιηθούν μαθήματα ούτε μέσω τηλεκπαίδευσης. Με νέο μήνυμα θα σας ενημερώσουμε για τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου κατά τις επόμενες ημέρες. Από τη Διεύθυνση”.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου αναμένει τα αποτελέσματα και της ιχνηλάτησης, για να ανακοινωθεί κι επίσημα το κλείσιμο της σχολικής μονάδας, ωστόσο θεωρείται βέβαιο ότι η απόφαση θα είναι και σ’ αυτή την περίπτωση για 14ήμερη αναστολή, με επιστροφή στο σύστημα της τηλεκπαίδευσης.

ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Ένα ακόμη σχολείο της Ρόδου έρχεται να προστεθεί στη λίστα με αυτά που κλείνουν από αύριο, λόγω κρούσματος κορωνοϊού. Πρόκειται για το Μουσικό σχολείο (Γυμνάσιο και Λύκειο) στα Κοσκινού.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του skyrodos.gr, το κρούσμα αυτή τη φορά αφορά Καθηγητή και ως εκ τούτου αναστέλλεται από αύριο η λειτουργία του σχολείου για διάστημα δύο εβδομάδων, επιστρέφοντας στο σύστημα της τηλεκπαίδευσης. Μάλιστα οι γονείς των παιδιών που φοιτούν εκεί, έχουν ήδη ενημερωθεί με μήνυμα από τη Διεύθυνση του Σχολείου.

ΓΥΜΝΑΣΙΟ- ΛΥΚΕΙΟ ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Κλείνουν με απόφαση του Προϊσταμένου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιάννη Παπαδομαρκάκη το Γυμνάσιο και το Λύκειο στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Ροδίων Παιδεία. Για τις επόμενες 14 ημέρες τα μαθήματα επιστρέφουν για τους μαθητές μέσω της τηλεκπαίδευσης, αφού εντοπίσθηκε θετικό κρούσμα κορωνοϊού σε μαθητή της Α’ Λυκείου, όπως έχει γράψει το skyrodos.gr.

Επίσης, κλείνουν από αύριο Δευτέρα και για τις επόμενες δύο εβδομάδες τα δύο τμήματα της Γ’ τάξης (Γ1 και Γ2) του Δημοτικού Σχολείου, στο “Ροδίων Παιδεία”, με απόφαση του Προϊσταμένου της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου Μπάμπη Ψαρά. Τα δύο παιδιά που βρέθηκαν θετικά στον covid-19 είναι αδέλφια.

 5,924 total views,  2 views today