Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που διεξήχθη σε κλίμα έντασης αναφέρθηκε  μιλώντας σήμερα στον Sky  ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιαννάς.

Μίλησε για τα θέματα αλλά και για το γεγονός ότι οι συνεδριάσεις πρέπει να διεξάγονται δια ζώσης για να εκφράζουν τις απόψεις τους οι σύμβουλοι και να μεταφέρουν στο σώμα τις απόψεις των πολιτών.

“Θεωρήσαμε πως δεν είχε επείγοντα χαρακτήρα το θέμα που αφορά την αδειοδότηση της εισόδου εξόδου της  γνωστής εταιρείας διανομής υγραερίου. Πρέπει να αναφέρω  επίσης  πως οι εισηγήσεις έρχονται τελευταία στιγμή και δεν έχουμε την επαρκή πληροφόρηση. Τοποθετήθηκα για το θέμα και  ακολούθησε η  αντίδραση του δημάρχου. Για αυτό το θέμα εγώ δέχθηκα επίθεση . Μου έκλεισαν όμως το μικρόφωνο και δεν μπόρεσα να εκφράσω άποψη. Ο δήμαρχος όμως μιλούσε με τις ώρες. Δεν ξέρω αν γίνονται αλλού αυτά τα πράγματα», τόνισε  ο κ. Νίκος  Γιαννάς.

«Eγώ εξέφρασα την άποψη μου και ως νομικός. Αυτό με καθιστά αναξιόπιστο μέλος του δημοτικού συμβουλίου;  Όμως έχουμε καταλήξει να προεδρεύει ο δήμαρχος και όχι ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου», τόνισε.

Ο κ. Γιαννάς τόνισε πως ο νόμος που συχνά επικαλείται η δημοτική αρχή προβλέπει τους  4 τύπους  των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

«Μονίμως όμως από την αρχή της πανδημίας οι συνεδριάσεις γίνονται με τηλεδιασκέψεις. Εμείς αντιδράσαμε γιατί τα θέματα που αφορούν το νησί και τους πολίτες πρέπει να συζητούνται δια ζώσης. Αυτό δεν έγινε αποδεκτή από την δημοτική αρχή.  Ο τρόπος αυτός όμως δεν είναι σωστός γιατί δεν μπορούμε να εκφράσουμε τις απόψεις μας.Ξεκινάει η συζήτηση με το δήμαρχο μετά δίνονται απαντήσεις από τους επικεφαλείς τω ν παρατάξεων μετά η υπόθεση ξεφεύγει ,αργότερα μας κλείνουν τα μικρόφωνα και στο τέλος τελειώνει η συνεδρίαση χωρίς να γίνει συζήτηση για τα πραγματικά προβλήματα του τόπου και να εκφράσουμε τις απόψεις τις δικές μας και των πολιτών», τόνισε ο κ. Γιαννάς.

Ο κ. Γιαννάς κατήγγειλε πως δεν γίνεται συζήτηση στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου για τα προβλήματα στα χωριά.

«Είχαμε προειδοποιήσει το δήμαρχο. Όμως η κατάσταση έχει ξεφύγει.  Δεν προκαλούνται τα προβλήματα από τις παρατάξεις της μειοψηφίας», τόνισε.

Περιέγραψε και  τη λειτουργία της δημοτικής αρχής.

«Η πόλη είναι γεμάτη σκουπίδια. Τι κάνει όμως η δημοτική αρχή για την επίλυση του  προβλήματος.  Δεν θα βρουν λύση αν δεν  προχωρήσουν στη διεξαγωγή διεθνούς διαγωνισμού. Που να τα πούμε αυτά; Στο δημοτικό συμβούλιο δεν υπάρχει χρόνος για μας», ανέφερε.

 

 281 total views,  4 views today