Κανονικά σε λειτουργία θα είναι τη Δευτέρα το Κτηματολόγιο της Ρόδου μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την απολύμανση της υπηρεσίας τόσο στο παλιό κτίριο όσο και στο νέο που στεγάζεται σε χώρου του παλιού νοσοκομείου.

Αυτό δήλωσε στο Skyrodos.gr ο Διευθυντής του Κτηματολογίου κ. Νίκος Ματσάκης.

«Το Κτηματολόγιο θα  είναι σε λειτουργία πάλι από τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου με έμφαση όχι σε όλους τομείς. Λειτουργούμε στο 70%», τόνισε.

΄Όπως εξήγησε ο κ, Ματσάκης η μερική λειτουργία περιλαμβάνει την παραλαβή των πράξεων στο νέο κτίριο και όχι στο Εφετείο.

Επίσης περιλαμβάνει:

Έρευνες δικηγόρων σε ότι αφορά το Κτηματολόγιο και το Υποθηκοφυλακείο

Έρευνες σε σχεδιαγράμματα σε  20 με 25 περιοχές της Ρόδου

Έλεγχο σε ονομαστικά ευρετήρια

Δεν   εκδίδονται μόνο τα πιστοποιητικά όπως είπε ο κ. Ματσάκης αλλά πρόσθεσε πως και για αυτό υπάρχει λύση ώστε να μην χάνονται επενδύσεις και να χορηγούνται δάνεια.

«Μπορεί να καλυφθεί και αυτό το θέμα. Τη δυνατότητα δίνει το  άρθρο 36 στο κώδικα των δικηγόρων.  Βάσει αυτού μπορούν να εκδίδουν ισόκυρες βεβαιώσεις με τα πιστοποιητικά του Κτηματολογίου  Αυτό έγινε για όλα τα υποθηκοφυλακεία  και σημαίνει πως μπορούν να εκδίδονται δάνεια αφού οι δικηγόροι έχουν πρόσβαση στους τόμους.  Και σας πληροφορώ πως έχουν εκταμιευθεί πολλά δάνεια», δήλωσε ο κ. Ματσάκης

 

 

 

 

 

 1,353 total views,  15 views today