“Είμαι σίγουρος ότι η παράταξη ” Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου” θα δουλέψει για το καλό του τόπου. Οι μέρες μας προστάζουν νέα ήθη, προστάζουν εργατικότητα και σκληρή δουλειά, γιατί μόνο έτσι θα προχωρήσουμε. Πρέπει να αφήσουμε πίσω μας ότι μας χαλάρωσε σαν κοινωνία και να δούμε μπροστά με το βλέμμα στραμμένο στα νέα δεδομένα και στις νέες εξελίξεις”.

Τη βεβαιότητα ότι η παράταξη ” Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου” θα δουλέψει σκληρά για το καλό του τόπου εκφράζει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στο skyrodos.gr ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος και μέλος της ΝΕ του ΚΙΝΑΛ κ.Νίκος Τρίπης.

Ο κ. Τρίπης εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να μετάσχει στις περιφερειακές εκλογές .

“Ήταν μια αβίαστη απόφαση όταν μου πρότεινε ο επικεφαλής μας κ. Μανώλης Γλυνός να συμμετάσχω ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Γιατί μέσα από τη σύνθεση της γνώσης και εμπειρίας που διαθέτει το ψηφοδέλτιο της παράταξής μας «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» και του ίδιου του κ. Γλυνού είμαι σίγουρος ότι θα επιτύχουμε τις μεγαλύτερες κατακτήσεις για το καλό του τόπου και των συμπολιτών μας. Προέρχομαι από πολιτική οικογένεια και από αυτήν έχω μάθει ότι πολιτική δεν είναι το σκαλοπάτι για προσωπική, κοινωνική ή επαγγελματική ανέλιξη, αλλά η ανιδιοτελής προσφορά, και η συμβολή στην οικοδόμηση μιας καλύτερης κοινωνίας”, δηλώνει ο κ. Τρίπης.

Ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος αναφέρεται σε όσα δεν έγιναν από τη σημερινή περιφερειακή αρχή και τονίζει ότι οι πολίτες θέλουν πλέον λύσεις στα προβλήματα του τόπου και όχι ευχολόγια.

“Οι πολίτες δεν θέλουν να κρύβουμε τα προβλήματα, αλλά να τα λύνουμε. Η σημερινή περιφερειακή αρχή απέτυχε να τα αντιμετωπίσει. Θέλουμε λύσεις στα προβλήματα του τόπου μας και όχι ευχολόγια και ανακοινώσεις. Αυτό όμως θα αλλάξει και οι συμπολίτες μας αμέσως μετά τις εκλογές θα έχουν δίπλα τους μια Περιφερειακή αρχή ικανή να αντιμετωπίζει τα προβλήματα τους, η οποία θα λειτουργεί συνθετικά, συναινετικά, διεκδικητικά με σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις και όχι διχαστικά”, λέει ο κ. Τρίπης.

Ακόμη ο κ. Τρίπης αναφέρεται στους στόχους του ΚΙΝΑΛ στην πορεία προς τις εκλογές και σε άλλα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας.

Η συνέντευξη του κ. Τρίπη είναι η ακόλουθη.

Ποιος είναι ο λόγος που σας ώθησε να είστε υποψήφιος στις εκλογές για την αυτοδιοίκηση και ειδικά για το δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης;

Η πολιτική πάντα με ενδιέφερε και πάντα ήμουν ενεργός πολίτης, αγαπάω τον τόπο μου και θέλω να βοηθήσω να αλλάξει, θέλω να βελτιωθούν οι συνθήκες που επικρατούν και να αλλάξουν οι καταστάσεις προς το καλύτερο. Ήταν μια αβίαστη απόφαση όταν μου πρότεινε ο επικεφαλής μας κ. Μανώλης Γλυνός να συμμετάσχω ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Γιατί μέσα από τη σύνθεση της γνώσης και εμπειρίας που διαθέτει το ψηφοδέλτιο της παράταξής μας «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» και του ίδιου του κ. Γλυνού είμαι σίγουρος ότι θα επιτύχουμε τις μεγαλύτερες κατακτήσεις για το καλό του τόπου και των συμπολιτών μας. Προέρχομαι από πολιτική οικογένεια και από αυτήν έχω μάθει ότι πολιτική δεν είναι το σκαλοπάτι για προσωπική, κοινωνική ή επαγγελματική ανέλιξη, αλλά η ανιδιοτελής προσφορά, και η συμβολή στην οικοδόμηση μιας καλύτερης κοινωνίας. Πιστεύω ότι μπορώ να συμβάλλω σημαντικά ώστε να δημιουργηθούν ευκαιρίες, να εδραιωθούν προοπτικές και να επιτελεστεί το έργο που χρειάζεται η περιφέρεια μας.

Τι σας ώθησε να ενταχθείτε στην παράταξη Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου του κ. Μανώλη Γλυνού ;

Αδιαμφισβήτητα μεγάλο ρόλο έπαιξε η προσωπικότητα, το ήθος και ο συνδυασμός εργατικότητας και αποτελεσματικότητας του κ. Γλυνού. Σεμνός, έμπειρος, δουλεύει με μεθοδικότητα, γνωρίζει πολύ καλά την τοπική πραγματικότητα και έχει υπηρετήσει την τοπική αυτοδιοίκηση επιτυχημένα. Πιστεύει στην ομαδική δουλειά, ακούει και προχωρά με έργα και πράξεις. Είναι τιμή μου που μου ζητήθηκε να συμμετάσχω.
Στη συνέχεια ήταν οι θέσεις, οι ιδέες και τα πιστεύω της παράταξης. Είμαι σίγουρος, γιατί το διαπιστώνω καθημερινά, όλη η παράταξη θα δουλέψει για το καλό του τόπου. Οι μέρες μας προστάζουν νέα ήθη, προστάζουν εργατικότητα και σκληρή δουλειά, γιατί μόνο έτσι θα προχωρήσουμε. Πρέπει να αφήσουμε πίσω μας ότι μας χαλάρωσε σαν κοινωνία και να δούμε μπροστά με το βλέμμα στραμμένο στα νέα δεδομένα και στις νέες εξελίξεις.

Ποια είναι η δυναμική της παράταξης “Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου”; Γιατί θα πρέπει να την επιλέξουν οι πολίτες ;

Ως παράταξη πιστεύουμε στον πολιτικό πολιτισμό, στο γόνιμο διάλογο, στον έντιμο αγώνα και κυρίως στη σκληρή δουλειά και έχουμε ως αδιαπραγμάτευτη αρχή τη διαφάνεια, την εντιμότητα και την έννοια του δημοσίου συμφέροντος. Έχουμε προγραμματικές δεσμεύσεις, πρόγραμμα, που έχει βγει από τις πραγματικές ανάγκες της περιφέρειας μας. Και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον επικεφαλής της παράταξής μας τον κ. Γλυνό που έχει μακροχρόνια πορεία μέσα στα κοινά. Επίσης, οι συνυποψήφιοί μου, είναι άτομα που έχουν εμπειρία και γνώσεις, και έχουν φέρει μαζί τους νέες ιδέες, νέες νοοτροπίες. Είναι ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο, αντιπροσωπευτικό της κοινωνίας μας και αντάξιο να ανταπεξέλθει στις προσκλήσεις και προκλήσεις. Το κράμα είναι πετυχημένο και νομίζω θα φανεί αφενός από την εμπιστοσύνη που θα μας δείξει ο κόσμος και αφετέρου από το παραγωγικό έργο που θα αποδώσουμε. Και το κυριότερο, μπορούμε, και θα πιάσουμε από την επομένη των εκλογών δουλειά.

Ποια είναι η άποψη σας για την σημερινή περιφερειακή αρχή δηλαδή πως αποτιμάτε όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα;

Η ανάγκη για αλλαγή στον τρόπο διοίκησης και λειτουργίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, προέρχεται από την ανάγκη των ίδιων των πολιτών του Νοτίου Αιγαίου για μια ποιοτικότερη ζωή, σε έναν καλύτερο τόπο. Αν η θητεία της σημερινής περιφερειακής αρχής ήταν μια επιτυχημένη θητεία δεν θα μιλούσαμε σήμερα, ούτε θα υπήρχε τέτοια μεγάλη αποδοχή και ανταπόκριση από τον κόσμο στην υποψηφιότητα του κ. Γλυνού και της παράταξης μας της “Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου”. Πολύ φοβάμαι ότι στο πολύ κοντινό μέλλον θα μιλάμε για μια χαμένη πενταετία για την περιφέρεια μας.
Κ. Χονδρογιάννη οι πολίτες δεν θέλουν να κρύβουμε τα προβλήματα, αλλά να τα λύνουμε. Η σημερινή περιφερειακή αρχή απέτυχε να τα αντιμετωπίσει. Θέλουμε λύσεις στα προβλήματα του τόπου μας και όχι ευχολόγια και ανακοινώσεις. Αυτό όμως θα αλλάξει και οι συμπολίτες μας αμέσως μετά τις εκλογές θα έχουν δίπλα τους μια Περιφερειακή αρχή ικανή να αντιμετωπίζει τα προβλήματα τους, η οποία θα λειτουργεί συνθετικά, συναινετικά, διεκδικητικά με σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις και όχι διχαστικά.

Ποια η άποψη σας για τη κυβέρνηση που παλεύει τώρα μεταξύ των αποτελεσμάτων των δημοσκοπήσεων για να προσδιορίσει τη διενέργεια εθνικών εκλογών;

Η κυβέρνηση δεν αντιμετωπίζει με σοβαρότητα τα προβλήματα του κράτους. Δυστυχώς με την ίδια λογική αντιμετωπίζει και την διενέργεια των εθνικών εκλογών. Πρωταρχική της μέριμνα αποτελεί το πώς θα δημιουργήσει σχέσεις εξάρτησης από τις μελλοντικές εκλογικές πελατείες. Παράλληλα βλέπουμε έναν Πρωθυπουργό να μοιράζει επιδόματα και δωράκια. Ήδη η προεκλογική περίοδος είναι παρατεταμένη. Από το προηγούμενο φθινόπωρο η Κυβέρνηση διαχειρίζεται όλα τα πολιτικά ζητήματα, από τα μείζονα εθνικά θέματα μέχρι τα θέματα της Οικονομίας ως προεκλογικά εργαλεία. Δυστυχώς με όλα αυτά η χώρα μπορεί μπει σε νέες περιπέτειες.

Με ποια δυναμική οδεύει το ΚΙΝΑΛ προς της εκλογές της αυτοδιοίκησης και των ευρωεκλογών;

Τόσο οι αυτοδιοικητικές εκλογές όσο και οι ευρωεκλογές πιστεύω πως θα στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα ότι η χώρα πρέπει να πάει μπροστά. Το Κίνημα Αλλαγής επιδιώκει την πολιτική σταθερότητα, και εκφράζει την εθνική υπευθυνότητα. Στην πορεία προς τις επερχόμενες πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις γίνεται φανερό ότι το κλίμα της ακραίας πόλωσης και διχασμού θα ενισχυθεί και από τις δύο πλευρές του επιχειρούμενου δικομματισμού. Οι επιθέσεις που δέχεται το Κίνημα Αλλαγής όμως έχουν συσπειρώσει το κόμμα μας. Αυτό είναι φανερό σε όλες τις διαδικασίες μας, στις γεμάτες αίθουσες με κόσμο που έρχεται να μας ακούσει, καθώς και στη μεγάλη συμμετοχή που είχαμε κατά την πρόσφατη διαδικασία εκλογής συνέδρων.

Ποια θέση επιδιώκει να έχει το ΚΙΝΑΛ στις εθνικές εκλογές όποτε και αν προσδιοριστούν;

Είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να εγγυηθούμε την εθνική συνεννόηση την επόμενη μέρα των εκλογών. Ο ελληνικός λαός δεν θέλει άλλο διχασμό και νέες περιπέτειες και για αυτό δυναμώνει κάθε μέρα το προοδευτικό ρεύμα. Αυτό θα αποτυπωθεί και στα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών όποτε κι αν αυτές γίνουν. Το Κίνημα Αλλαγής θα είναι η μεγάλη έκπληξη των εκλογών.

 746 total views,  2 views today