Ξεκίνησε η μάχη της διεύθυνσης Πρασίνου με τα κουνούπια ενόψει θέρους

984

Στις προσπάθειες που γίνονται από το προσωπικό της Διεύθυνσης Πρασίνου για τον ευπρεπισμό της πόλεως αλλά και στη μάχη με τα κουνούπια που φέτος θα ξεκινήσει νωρίς αναφέρθηκε σήμερα σε συνέντευξή τύπου η αρμόδια αντιδήμαρχος κ. Λίτσα Κρεμαστινού.

«Πέρσι ταλαιπωρηθήκαμε γιατί δεν ήταν έτοιμη η σχετική μελέτη ενώ υπήρχε πρόβλημα με τις χρηματοδοτήσεις. Φέτος όμως ξεκινήσαμε ήδη την προσπάθεια μας. Με τη βοήθεια ενός γεωπόνου θα κάνουμε πολύ καλή δουλειά. Κινηθήκαμε με βάση τις αιτήσεις που έγιναν από τα χωριά. Έμφαση θα δοθεί και στα τουριστικά σημεία που θα ψεκαστούν ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα», δήλωσε η κ. Κρεμαστινού.

Στην κουνουποκτονία και τους ψεκασμούς αναφέρθηκε η κτηνίατρος του Δήμου κ. Κατερίνα Βελώνη.
« Είναι ένα μεγάλο έργο που ξεκίνησε από το 2016. Συγκεντρώσαμε από τους αντιδημάρχους και τους υπαλλήλους στις δημοτικές ενότητες τα στοιχεία που αφορούν τις περιοχές στις οποίες πρέπει να παρέμβουμε. Δεν θα χρησιμοποιηθούν εντομοκτόνα αλλά βιολογικά φάρμακα που αναχαιτίζουν το ρυθμό εξέλιξης των κουνουπιών δηλαδή τους γόνους. Αυτό θα διαρκέσει οκτώ μήνες. Όταν θα τελειώσει αυτό και δούμε ό τι υπάρχουν ακόμη ενήλικα κουνούπια μπορεί να κάνουμε και μικρής κλίμακας κουνουποκτονίες», είπε η γεωπόνος.

Ήδη έχουν γίνει ψεκασμοί με βιολογικά φάρμακα στα ρέματα της πόλεως δηλαδή στο Ροδίνι στο Καρακόνερο .

«Τα φάρμακα είναι βιολογικά αποτελεσματικά και δεν έχουν παρενέργειες στον ανθρώπινο οργανισμό. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμη και σε περιοχές με καλλιέργειες. Παρεμβάσεις γίνονται και τις νυκτερινές ώρες . Ο εργολάβος που είναι γεωπόνος είναι πολύ συνεργάσιμος και αποτελεσματικός. Επίσης επικοινωνήσαμε και με τον αρμόδιο στρατιωτικό κτηνίατρο και έγιναν ψεκασμοί σε όλες τις δομές της 95 ΑΔΤΕ. Θα συνεχίσουμε να επεμβαίνουμε και στην πόλη. Κάθε βράδυ για τέσσερις πέντε ώρες, περπατάμε στους δρόμους της πόλεως και ρίχνουμε ειδικές ταμπλέτες στα φρεάτια ειδικά εκεί που όπου υπάρχουν λιμνάζοντα ύδατα. Αυτό θα συνεχιστεί », είπε η κ. Βελώνη.
Αναφορά έγινε και στις παρεμβάσεις στο Ροδίνι και στις δομές που θα δημιουργηθούν για τη φιλοξενία των ελαφιών.

Η κ. Κατερίνα Βελώνη αναφέρθηκε και στην μέριμνα για τα ελάφια.
«Προσπαθούμε να διατηρήσουμε με ευζωία των ελαφιών με τροφή και φάρμακα», δήλωσε η κ. Βελώνη.

Για τον ευπρεπισμό της πόλεως η κ. Κρεμαστινού δήλωσε:
«Το προσωπικό της Διεύθυνσης Πρασίνου είναι παντού και κάνει ότι μπορεί για να βελτιώσει την εμφάνιση της πόλης. Αύριο θα κάνουμε παρέμβαση στην περιοχή Μόντε Σμίθ. Πιστεύουμε ότι κάθε σημείο της πόλεως έχει την ιδιαιτερότητα του. Δεν μπορεί να είμαστε παντού. Το προσωπικό μας κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες. Έδειξε και τις γνώσεις που διαθέτει αλλά και την πρόθεση του να δουλέψει περισσότερο για να είναι όλο το νησί όμορφο», δήλωσε η κ. Κρεμαστινού.

Η κ. Κρεμαστινού αναφέρθηκε και στα κλαδέματα που έχουν γίνει σε 20 μεγάλους δρόμους.
«Η εμφάνιση αρκετών οδών έχει βελτιωθεί χάρη στις παρεμβάσεις που έχουν γίνει από το προσωπικό μας», τόνισε.