Ξύλο στην ολομέλεια της ΓΣΕΕ με το ΠΑΜΕ αλλά συνέδριο στις 4 Απριλίου

1044

Σκηνικό έντασης δημιουργήθηκε σήμερα το πρωί στο  κτίριο της ΓΣΕΕ  όπου είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί συνεδρίαση της ολομέλειας της διοίκησης της συνομοσπονδίας. Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση οι συνδικαλιστές πιάστηκαν στα χέρια.

Το ΠΑΜΕ απαίτησε να απομακρυνθεί από τον χώρο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, καταγγέλλοντας εργοδοτικό συνδικαλισμό.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ αντέκρουσε αυτές τις κατηγορίες και ζητάει να διεξαχθεί η συνεδρίαση της ολομέλειας της διοίκησης, η θητεία της οποίας λήγει στο τέλος του μήνα.

Το νέο επεισόδιο έρχεται να δώσει συνέχεια στην κόντρα μεταξύ ΠΑΜΕ και ΓΣΕΕ που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα μετά και την ακύρωση του 37ου συνεδρίου της ΓΣΕΕ στην Καλαμάτα.

Τα επεισόδια στηλιτεύει με ανακοίνωση η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται αναλυτικά τα ακόλουθα:

Μετά τα όσα θλιβερά ζήσαμε, βιαιοπραγίες, τραμπουκισμούς, απειλές και προπηλακισμούς στην Καλαμάτα ως ΝΟΜΙΜΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ σύνεδροι για το 37ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της ΓΣΕΕ, γίναμε σήμερα μάρτυρες του οργανωμένου σχεδίου της παράταξης του ΠΑΜΕ να τελειώνει το συνδικαλιστικό κίνημα στη χώρα!

Σήμερα με βία, προπηλακισμούς και βρισιές το ΠΑΜΕ διέκοψε τη προγραμματισμένη συνεδρίαση της ολομέλειας της Διοίκησης της ΓΣΕΕ εκπληρώνοντας έτσι το “όνειρο” Κυβέρνησης και εργοδοτών για «ευνουχισμένα συνδικάτα»!

Οι εργαζόμενοι πλέον κατάλαβαν τι υπηρεσίες προσφέρει ο καθένας μας!!!

Καταδικάζουμε τα γεγονότα στην Καλαμάτα αλλά και τα σημερινά και δηλώνουμε πως θα συνεχίσουμε να είμαστε στις επάλξεις για το συμφέρον των εργαζομένων αλλά και ΑΠΕΝΑΝΤΙ στο ΠΑΜΕ που δρα με τρόπο  που ουδεμία σχέση έχει με τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Η συνεδρίαση πάντως παρά τα επεισόδια πραγματοποιήθηκε κανονικά και αποφάσισε τη διεξαγωγή του 37ου συνεδρίου  στις 4 Απριλίου.

Στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ αναφέρονται τα ακόλουθα:

Παρά τους τραμπουκισμούς, τις επιθέσεις κατά εκλεγμένων μελών της ΓΣΕΕ, τις ύβρεις και την προσπάθεια παρεμπόδισης της σημερινής συνεδρίασης της Διοίκησης της Ολομέλειας της Συνομοσπονδίας, η Ολομέλεια έλαβε απόφαση για επανενεργοποίηση των διαδικασιών για την διεξαγωγή του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, στις 4 Απριλίου 2019.

Μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες και σε δημοσιογράφους (στους οποίους το τελευταίο διάστημα το ΠΑΜΕ κάνει αλλεπάλληλες συστάσεις για να βλέπουν εκείνα που αυτό επιθυμεί) τα στελέχη του απέδειξαν ότι όχι μόνο δεν θέλουν  καμία δημοκρατική διαδικασία, αλλά ότι «αγωνίζονται» για διορισμένη Διοίκηση στη ΓΣΕΕ.

Η Ολομέλεια της Συνομοσπονδίας παρά τις απαράδεκτες ενέργειές τους, μετά και την εξουσιοδότηση της μεγάλης πλειοψηφίας των Συνέδρων, έλαβε τη σημερινή απόφαση σεβόμενη το νόμο και το καταστατικό, πάνω από όλα όμως σεβόμενη μία δημοκρατική διαδικασία, το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι.

Οι απειλές για τη μη πραγματοποίηση του Συνεδρίου βαραίνουν εκείνους που την εκτοξεύουν.

Στη δημοκρατία, κάτι που ξεχνά το ΠΑΜΕ, τις αποφάσεις τις λαμβάνει η πλειοψηφία.

Η Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ με ψήφους 30 από τους 41 παρόντες αποφάσισε σήμερα:

  1. Την πραγματοποίηση του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ, με σκοπό τη διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη των καταστατικών οργάνων διοίκησής μας, στις 4-4-2019, ημέρα Πέμπτη, σε τόπο που θα εγγυάται την ασφαλή και ομαλή διεξαγωγή του. Για τον σκοπό αυτό πρέπει να εξουσιοδοτήσουμε την Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ να αποφασίσει τον ακριβή τόπο διεξαγωγής του Συνεδρίου μας αφού προηγηθεί σχετική έρευνα με σκοπό τη διασφάλιση της πραγματοποίησης του Συνεδρίου και της ασφάλειας των συνέδρων. Το πρόγραμμα του 37ου Συνεδρίου, οι εργασίες του οποίου θα συμπτυχθούν και θα ολοκληρωθούν σε μια μέρα, θα ανακοινωθεί εγκαίρως. Η ολοκλήρωση των εργασιών του Συνεδρίου μας σε μια μέρα είναι απόλυτα αναγκαία, δεδομένων και των απειλών για τη μη πραγματοποίησή του, που συνεχίζονται μέχρι σήμερα καθώς και για λόγους περιστολής της σχετικής δαπάνης, μετά και την μεγάλη οικονομική ζημία της Συνομοσπονδίας μας από τη μη πραγματοποίηση του Συνεδρίου στην Καλαμάτα.
  2. Στο ζήτημα της χορήγησης δελτίου (κάρτας) συνέδρου, αποφασίζουμε εκ νέου να ισχύσει η προηγούμενη απόφαση της Εκτελεστικής μας Επιτροπής της 7-3-2019 και συγκεκριμένα: Θα εφοδιαστούν με δελτίο (κάρτα) συνέδρου όλοι οι αντιπρόσωποι που τα έγγραφά τους βρέθηκαν εντάξει, με εξαίρεση τις οργανώσεις ΠΟΥΠΑ, ΟΣΜΕ, Ομοσπονδία Μηχανικών Τεχνικών, Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, Ομοσπονδία Θυρωρών, που δεν βρέθηκαν εντάξει και για τις οποίες αποφασίστηκε να μη συμμετέχει ένας αντιπρόσωπος για καθεμιά από αυτές. Αναφορικά με την Ομοσπονδία Θυρωρών, μάλιστα,  ανακλήθηκε στο μεταξύ μετά από αίτησή μας στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας, η προσωρινή διαταγή διορισμού του αντιπροσώπου της. Αποφασίζουμε να επικυρώσουμε και με απόφαση της Ολομέλειας της Διοίκησής μας την από 7-3-2019 απόφαση της Εκτελεστικής μας Επιτροπής. Η χορήγηση των καρτών στους συνέδρους θα γίνει με νόμιμο και ασφαλή τρόπο. Ευνόητο είναι ότι θα ακολουθήσει η διαδικασία του άρθρου 18 παρ. 6  του καταστατικού μας, που προβλέπει την παραπομπή των περιπτώσεων εκείνων των αντιπροσώπων που δεν βρέθηκαν εντάξει και των περιπτώσεων των αντιπροσώπων για τους οποίους έχουν υποβληθεί ενστάσεις, στην Επιτροπή Ελέγχου Πληρεξουσίων, η οποία θα εισηγηθεί στο Πανελλαδικό Συνέδριο, και εκείνο θα αποφασίσει τελεσίδικα για τη συμμετοχή των εν λόγω αντιπροσώπων.
  3. Τέλος, επειδή τα βίαια επεισόδια, που οδήγησαν τελικά στη μη πραγματοποίηση του Συνεδρίου μας στην Καλαμάτα, είχαν ως αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, σωματικές βλάβες, παράνομη βία και απειλές κατά συνέδρων μας, αποφασίζουμε, σύμφωνα με την εντολή της συντριπτικής πλειοψηφίας των συνέδρων που υπογράφουν το σχετικό κείμενο και το οποίο παραδίδουμε για τα πρακτικά,  να προχωρήσουμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια, προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για τα ποινικά αδικήματα (πράξεις και παραλείψεις) που διαπράχθηκαν στην Καλαμάτα. Επιπλέον, λόγω της σοβαρότατης οικονομικής και ηθικής ζημίας, που προκάλεσε στη ΓΣΕΕ η μη πραγματοποίηση του Συνεδρίου μας, αποφασίζουμε να ασκηθούν και όλες οι αστικές αξιώσεις κατά των υπευθύνων για την περιουσιακή και ηθική ζημία που υπέστη η Συνομοσπονδία μας.
  4. Τα μέλη της Ολομέλειας της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, για την αντιμετώπιση των κάθε είδους αναγκών της ΓΣΕΕ, αποφασίζουν μέχρι τη συγκρότηση του νέου ΔΣ να διενεργούνται οι πληρωμές των κάθε είδους υποχρεώσεων της ΓΣΕΕ, όπως, εντελώς ενδεικτικά, η πληρωμή της μισθοδοσίας του προσωπικού, των οφειλόμενων ασφαλιστικών εισφορών ΕΦΚΑ, των φόρων κάθε είδους, των εξόδων μετακίνησης συνδικαλιστικών στελεχών, των λογαριασμών ΔΕΚΟ, των συμβασιοποιημένων υποχρεώσεων Συνεδρίου, των εξόδων διοργάνωσης του 37ου Συνεδρίου της ΓΣΕΕ της 4ης Απριλίου 2019, καθώς και κάθε άλλης δαπάνης, ακόμη και αν δεν αναφέρεται ρητά στην παρούσα.