Ανανέωση:

Δεν είναι σε καλή κατάσταση τα οικονομικά της ΔΕΥΑΡ όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα μιλώντας  στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος και ο Γενικός Διευθυντής της επιχείρησης κκ. Βασίλης Μανέττας και Γιώργος Υψηλάντης.

Να σημειωθεί ότι χθες από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΡ εγκρίθηκαν το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός για το έτος 2020.

Το Τεχνικό Πρόγραμμα είναι ύψους 15.000.000 ευρώ και περιλαμβάνει έργα που όπως τόνισε ο κ. Μανέττας είναι εφικτό να υλοποιηθούν. Το ύψος του προϋπολογισμού φθάνει στα 55 εκατομμύρια ευρώ.

«Θέλαμε τεχνικό πρόγραμμα και προϋπολογισμό που μπορούν να υλοποιηθούν . Και η οικονομική κατάσταση της επιχείρησης δεν είναι από τις καλύτερες. Η ΔΕΥΑΡ έπρεπε να είναι το στολίδι των επιχειρήσεων. Συμβαίνει όμως το αντίθετο. Θα προσπαθήσουμε να βάλουμε σε νοικοκυριό την επιχείρηση. Εμείς θέλουμε να υπάρχει μια συνέπεια έργων και πράξεων», είπε ο κ. Μανέττας.

Το περσινό τεχνικό πρόγραμμα όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ ήταν μεγαλύτερο. Όμως υλοποιήθηκαν έργα ύψους 4.000.000.

«Το Τεχνικό Πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε ποσοστό 11%. Το δικό μας παρότι λιτό είναι στην ουσία μεγαλύτερο από αυτό που υλοποιήθηκε πέρσι», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ.
Στο Τεχνικό Πρόγραμμα έχουν περιληφθεί μεγάλα έργα όπως η Β φάση του φράγματος Γαδουρά και η μελέτη για την επεξεργασία λυμάτων στον οικισμό Αφάντου .

Σε ερώτηση για τα χρήματα που οφείλονται στη ΔΕΥΑΡ ο κ. Μανέτας δήλωσε:
«Οφείλονται 55 εκατομμύρια. Έχουν ρυθμιστεί 15 εκατομμύρια ευρώ . Θα είναι ισοσκελισμένος ο προϋπολογισμός αλλά υπάρχουν και έσοδα που έχουν λογιστική λογική. Εμείς θα προσπαθήσουμε να συμμαζέψουμε την κατάσταση. Πιστεύω ότι η επόμενη χρονιά να κλείσει με θετικό πρόσημο».΄

Ο κ. Μανέττας τόνισε πως θα γίνει ενημέρωση των οφειλετών και δεν αποκλείεται να γίνουν  και διακοπές υδροδότησης για εκείνους που δεν θα συμμορφωθούν.

 104 total views,  2 views today