Απίστευτα! Αληθινά… Ζούμε σε μια εικονική πραγματικότητα και αυτό που θα πρέπει να τονισθεί είναι πως  ξαφνικά τα άσπρα γίνονται μαύρα και το ανάποδο, μέσα σε κλίμα έντονης αντιπαραβολής, αντιπαράθεσης, μιας στρεβλής δημιουργικότητας και μιας στραβής αποτίμησης του σωστού και του λάθους.

Δεν θα αποτρέψουμε – κι ούτε τις προθέσεις, ούτε τις δυνάμεις διαθέτουμε – την αλλαγή νοοτροπίας, ουσιαστικά για να αλλάξουμε μυαλά σε ορισμενους, που τιμητές των πάντων και αλάθητοι, παρακολουθούν και συντονίζουν τα πάντα με γνώμονα το προσωπικό συμφέρον ή την διαχρονική συμφορά τους.

Δεν ψηφίσαμε τον Γιώργο Χατζημάρκο! Αν αυτό σημαίνει πως απαρνηθήκαμε τη Νέα Δημοκρατία, ας δούνε τους σταυρούς στα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών. Ας δούνε και ποιοι βγαίνουν πρώτοι στο ψηφοδέλτιο του Γλυνού. Αυτή είναι η απάντηση και δεν χρειάζονται άλλα. Απλά, ένας κόσμος που ψηφίζει Νέα Δημοκρατία, θεωρεί αποκρουστικό τον Περιφερειάρχη για τον άλφα ή βήτα λόγο. Κι αυτός ο κόσμος, δεν είναι μια χούφτα, είναι πολύς κόσμος. Από την άλλη, γιατί έχασε ο Γλυνός; Να πούμε τις αλήθειες τώρα;

  1. Γιατί ο Κρεμαστινός έδινε “γραμμή” απέναντι, μπερδεμένος μεταξύ ΚΕΛΠΝΟ και ποσοστών που τάχα και δήθεν θα τον ξαναβγάλουν βουλευτή ή γιατί ο Σταμάτης θεωρεί πως είναι ο μεγαλύτερος πολιτικός άνδρας της νεότερης πολιτικής ιστορίας μας.
  2. Γιατί το παλιό και αιμοβόρο ΠΑΣΟΚ νόμισε πως θα μπορούσε να επανέλθει, πως θα μπορούσε να φτιάξει συνθήκες για παλλινόστηση κι όποτε μιλούσε ο Γλυνός, έπιανε τις πρώτες θέσεις  λες και περίμενε με ανυπομονησία να βγει το σουξέ για να χορέψει όλο το …τσούρμο ξανά στην πίστα.
  3. Γιατί, αν και μιλούσε για το νέο και το φρέσκο, τελικά μας έβγαλε στην κεντρική ομιλία του στη Ρόδο ο,τι πιο μπαγιάτικο θα μπορούσε να βγει.
  4. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε λύση και ασθμαίνοντας βγήκε να δηλώσει πως στηρίζει τη Συμμαχία, κόβοντας τη φόρα του ανεξάρτητου χαρακτήρα.
  5. Γιατί βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος γύριζε καθ’ όλη την διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας πόλεις και χωριά, δηλώνοντας πως καλός είναι ο Χατζημάρκος. Το ίδιο γινόταν και στην Κω, όπως με δηλώσεις του ομολόγησε ο Καματερός.
  6. Γιατί ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει ακόμη να βρει τη δυναμική που του έδωσαν οι σύντροφοι του.
  7. Γιατί η Συμμαχία εισέπραξε την δυσαρέσκεια προς τον ΣΥΡΙΖΑ, αν και ΟΣΟΙ ασχολούνταν με την στήριξη του συνδυασμού της, φώναζαν πως θα πρέπει να αποποιηθεί κάθε βοήθεια.
  8. Γιατί ο συνδυαμός ήταν δυνατός στη Ρόδο, «έμπαζε» όμως από παντού σε όλα τα νησιά μας.
  9. Γιατί στις Κυκλάδες, παρά τις διαβεβαιώσεις τα πρόσωπα δεν κατάφεραν να χτυπήσουν τους υποψηφίους του Χατζημάρκου.
  10. Γιατί, παρά τα μεγάλα λόγια, επικοινωνιολόγοι δεν δούλεψαν και απέναντι ήταν μια καλοκουρδισμένη μηχανή και μια άλλη καλοφτιαγμένη «μηχανή».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Άκουσαν "ισπανικά" κι επανέρχονται για να μην προκληθεί διπλωματικό επεισόδιο!

Δεν φτάνανε αυτοί οι λόγοι για την ήττα, οφείλουμε να πούμε πως ο συνδυασμός του κ. Γλυνού ξέμεινε από πολεμοφόδια, πιθανώς λόγω των «κόλπων» που έκανε ο Χατζημάρκος με το ΗΧΟΣ ΚΑΙ ΦΩΣ ή με άλλα ιδιωτικά έργα. Δεν φτάνανε αυτά, είχε και την λάσπη που έπεφτε σωρηδόν με τρολς και fake news και δεν αποκαλύφθηκαν ακόμα οι τσαρλατάνοι κουκουλοφόροι Ζωγράφοι και Ιωάννου στο Facebook!

Ναι ήταν μεγάλη η νίκη του κ. Χατζημάρκου. Να αφήσει όμως τις εξυπνακίστικες λογικές του πολεμοχαρή ηγέτη και να προσγειωθεί με τα ελικόπτερα του στην πραγματικότητα: Θα ελέγχεται και το ξέρει.

Δεν θα είναι μια θητεία σαν την προηγούμενη, που ο Μαχαιρίδης για προσωπικούς λόγους δεν ασχολήθηκε. Εδώ εχει κεφάτους Νεοδημοκράτες και ας μην τους υποτιμά και θα έχουν και όση στήριξη χρειαστεί για να κάνουν σωστή και εποικοδομητική αντιπολίτευση. Και τώρα δεν θα έχει μονο μια iporta για να του κάνει κριτική!…

Να τελειώσουμε με κάτι που δεν έχει λεχθεί, έτσι για την ιστορία. Αν προσωπικά στήριξα τον Γλυνό, το έκανα για άλλο λόγο και όχι γιατί τα …κονόμησα, όπως λέγανε τα χαλκεία του αντιπάλου (που ασμένως έμαθε και τα χαλκεία και μας τα αμόλησε και αυτά)! Ο Μανώλης ήταν για δώδεκα χρόνια συμμαθητής μου, στο ίδιο θρανίο, με τις ίδιες αγωνίες και με τα ίδια ερεθίσματα: Αυτός ήταν ο βασικός λόγος. Ολα τ’ άλλα τα αφήνουμε στους τζογαδόρους, σε όσους βλέπουν όλα, με το χρώμα του χρήματος…

Α και για να τελειώνουμε: Ουδέποτε κύριε Χατζημάρκο κατηγορήθηκα για …ανθρωποκτονία… απλά αποδείξατε πόση λάσπη μπορείτε να ρίξετε και μέχρι ποιου σημείου μπορείτε να φτάσετε…

Όπως είπατε στην τελευταία συνέντευξη που δώσατε μετά την νίκη σας, βάλτε ελιά πράσινη στο Martini, χτυπήστε το shaker (παλιά δουλειά σας κόσκινο) και πιείτε στην υγειά αυτών που σας ψήφισαν (το έχετε ανάγκη)…

Τη ΝΔ πάντως δεν σας την χαρίζουμε!

Τ. Μ.

 226 total views,  2 views today