Το Σαββατοκύριακο είναι πολύ πιθανόν να έρθει στη Ρόδο η πρώτη παρτίδα των εμβολίων, όπως δήλωσε μιλώντας στον sky ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου Γρηγόρης Ρουμάνης, για να ξεκινήσει τη Δευτέρα ο εμβολιασμός για το υγειονομικό προσωπικό.

“Ο σχεδιασμός που υπάρχει είναι να εμβολιασθούν εξ αρχής οι υγειονομικοί και ήδη το υπουργείο έχει σχεδιάσει τη διαδικασία μεταφοράς για να ξεκινήσουμε τον εμβολιασμό την προσεχή Δευτέρα.

Στο ιατρικό μας προσωπικό το ποσοστό είναι άνω του 80% και συγκεκριμένα το 83% που θέλει να κάνει το εμβόλιο. Το ποσοστό στο υπόλοιπο προσωπικό του Νοσοκομείου που επιθυμεί (να εμβολιασθεί) είναι μικρότερο, από τον σεκιούριτι μέχρι το Διοικητή…”, υπογραμμίζει σχετικά, σημειώνοντας ότι εξίσου μικρό είναι το ποσοστό των νοσηλευτών και των διοικητικών υπαλλήλων, αγγίζοντας το πενήντα τοις εκατό!!

Ο κ. Ρουμάνης διευκρινίζει ότι αυτή η κίνηση αφορά την πρώτη φάση του εμβολιασμού και όποιος υγειονομικός αλλάξει γνώμη, θα μπει στη συνέχεια στη δεύτερη φάση, στον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού. “Πολλές φορές κάτι το καινούργιο προκαλεί φόβο ή ανησυχία ή αγωνία. Το ποσοστό, όταν αρχίσει ο εμβολιασμός, σίγουρα θα αυξηθεί, γιατί είναι κάτι χρήσιμο…”, συμπληρώνει.

Σημειώνεται ότι το προσωπικό του Νοσοκομείου, των Κέντρων Υγείας και του ΕΚΑΒ θα εμβολιασθεί στο Νοσοκομείο. Οι ιδιώτες γιατροί, οδοντίατροι και φαρμακοποιοί δεν έχει διευκρινισθεί ακόμη που θα εμβολιασθούν.

Ακόμη ο κ. Ρουμάνης επισήμανε ότι έχει ορισθεί μία επιτροπή στην οποία συμμετέχουν γιατροί, νοσηλευτές, επισκέπτες Υγείας, ο φαρμακοποιός του νοσοκομείοπυ και διοικητικοί για να υλοποιήσουν όλη αυτή τη διαδικασία από τη Δευτέρα που θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός. Είναι η πρώτη φορά και στην φάση αυτή εξετάζεται και το λογιστικό κομμάτι: η μεταφορά, η αποθήκευση και η κωδικοποίηση. Στη δεύτερη φάση είναι το καθαρά ιατρικό κομμάτι: η δοσοποίηση του εμβολίου και ο εμβολιασμός.

«Ως γνωστόν, τονίζει ο κ. Ρουμάνης, το εμβόλιο φυλάσσεται στους -70 βαθμούς. Από τη στιγμή που θα φύγει από το ψυγείο, σε φυσιολογική θερμοκρασία έχει “ζωή” πέντε ημέρες. Το Νοσοκομείο Ρόδου έχει τα κατάλληλα ψυγεία συντήρησης για να διατηρηθούν». «Αλλωστε, κατέληξε ο διοικητής του νοσοκομείου, σε κάθε κιβώτιο με τα εμβόλια υπάρχουν οι σχετικές πληροφορίες για την χρήση και τα καταγραφικά έντυπα για την ανάλωση όπως πρέπει».

 

 1,827 total views,  2 views today