“Η δημιουργία εμπόλεμης… πόλωσης δεν οδηγεί πουθενά καθώς όλοι γνωρίζουμε πως οι συσχετισμοί αλλάζουν άρδην και εκεί που κάποιοι υπήρξαν στο παρελθόν πολιτικοί αντίπαλοι, τώρα συμπλέουν ή και αντίστροφα!! Γνωρίζουμε πως τίποτα δεν είναι δεδομένο, τίποτε δεν είναι μόνιμο και σίγουρα οι πολίτες και μόνον αποφασίζουν ποιον/ ους θέλουν στην εξουσία και πότε!!! “

Aυτό υπογραμμίζει μεταξύ άλλων σε άρθρο της η υποψήφια βουλευτής του ΚΙΝΑΛ κ. Λίτσα Φτακλάκη με αφορμή όσα γίνονται τον τελευταίο καιρό ειδικά στο πεδίο που αφορά τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης  και την εμπόλεμη ζώνη που έχει δημιουργηθεί!

«Στην όμορφη διαπολιτισμική και κοσμοπολίτικη Ρόδο μας δεν αρμόζουν τα άσχημα και τα τοξικά αλλά ένας πολιτισμένος και υψηλού επίπεδου δημόσιος διάλογος με θέσεις, προτάσεις και … πολιτική αντιπαράθεση με όρους ευπρέπειας και ευγένειας! Ας αντιμετωπίσουμε τις εκλογές ως μια συναγωνιστική διαδικασία με θέσεις, με έναν πολιτισμένο δημόσιο διάλογο μέσα από τη ματιά της προσφοράς, της ηθικής στην πολιτική με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον!!!», υπογραμμίζει η κ. Φτακλάκη.


Αναλυτικά στο άρθρο της η κ. Φτακλάκη αναφέρει τα ακόλουθα:

Το Σάββατο, στις 6 Απριλίου γιορτάσαμε στο νησί μας τη Σύναξη των Αγίων της Ρόδου, ανθρώπων φωτισμένων που μαρτύρησαν για να υπερασπιστούν την ορθοδοξία, τη χριστιανική πίστη και τα ύψιστα ιδεώδη και τις πανανθρώπινες αξίες που πρεσβεύει ο λόγος του Θεού στο νησί μας και αγιοποιήθηκαν!! Με αφορμή αυτή την συμβολική ημέρα, θεωρώ πως πρέπει να διδαχθούμε από το έργο και την αγιοσύνη τους και μάλιστα σε μια τόσο δύσκολη χρονική συγκυρία που διανύουμε σε μια προεκλογική περίοδο με τοξικότητα που έχει αρχίσει να διαχέεται παντού…

Ξαφνικά μπήκαν κόκκινες γραμμές σε ανθρώπινες σχέσεις, χάλασαν φιλίες χρόνων, τα likes εργαλειοποιήθηκαν και πλέον αποτελούν πολιτικό βαρόμετρο στοχοποιώντας όσους τολμούν να συγχαρούν διαδικτυακά πολιτικούς τους αντιπάλους, ξεκίνησε ένας υπόγειος πόλεμος με fake news , κουτσομπολιά, λασπολογίες  και προσωπικές προσβολές …

Οι κατοικούντες στο νησί βλέπουμε πως οι επικείμενες εκλογές, ειδικά οι αυτοδιοικητικές, είναι περισσότερο από ποτέ πολωμένες και αποτελούν αντικείμενο χλευασμού και απαξίωσης από πολλούς συμπολίτες μας, ακόμα και άρνησης!

Άλλωστε, γνωρίζουμε πολύ καλά πως η προεκλογική μάχη όσο πιο σκληρή και χυδαία γίνεται, τόσο πιο έντονα αντανακλαστικά αδιαφορίας και αποχής δημιουργεί στο εκλογικό σώμα, αφήνοντας τελικά την τύχη των εκλογών στις μειοψηφίες ( πρόσφατο παράδειγμα οι τελευταίες βουλευτικές εκλογές , τον Σεπτέμβριο 2015 όπου η αποχή έφτασε το 44,1%). Επίσης, ξέρουμε πολύ καλά πως στις μικρές κοινωνίες όταν οι ανθρώπινες σχέσεις τραυματίζονται, δημιουργούνται ρήγματα στην συνοχή και στην κοινωνική ισορροπία!

Η δημιουργία εμπόλεμης… πόλωσης δεν οδηγεί πουθενά καθώς όλοι γνωρίζουμε πως οι συσχετισμοί αλλάζουν άρδην και εκεί που κάποιοι υπήρξαν στο παρελθόν πολιτικοί αντίπαλοι, τώρα συμπλέουν ή και αντίστροφα!! Γνωρίζουμε πως τίποτα δεν είναι δεδομένο, τίποτε δεν είναι μόνιμο και σίγουρα οι πολίτες και μόνον αποφασίζουν ποιον/ ους θέλουν στην εξουσία και πότε!!!

Οι καιροί είναι πονηροί, δύσκολοι και οι κίνδυνοι για τη δημοκρατία, για την Ελλάδα, για την Ορθοδοξία πολλαπλασιάζονται συνεχώς, όπου ακραία κινήματα ενδυναμώνονται, αυξάνονται φασιστικές συμπεριφορές και εκμαυλίζονται ανθρώπινες συνειδήσεις στο βωμό της εξουσίας!!

Φίλοι και φίλες, κάνοντας πρώτη την αυτοκριτική μου, θεωρώ πως στην όμορφη διαπολιτισμική και κοσμοπολίτικη Ρόδο μας δεν αρμόζουν τα άσχημα και τα τοξικά αλλά ένας πολιτισμένος και υψηλού επίπεδου δημόσιος διάλογος με θέσεις, προτάσεις και … πολιτική αντιπαράθεση με όρους ευπρέπειας και ευγένειας!

Οι θέσεις και τα οφίτσια έρχονται και παρέρχονται, όμως ο πλούτος βρίσκεται στις ανθρώπινες σχέσεις, στις φιλίες, στην αξιοπρέπεια, στο ήθος και στις αξίες που διαρκούν στο διηνεκές.. Ο καθένας που είτε ανήκει, είτε ψηφίζει και υπερασπίζεται έναν πολιτικό χώρο ή μια παράταξη , δεν σημαίνει πως γίνεται ‘εχθρός’ μας…

Ο καθένας μας  μπορεί να ανήκει σε διαφορετικές ιδεολογίες, κόμματα, παρατάξεις,  όμως ο συνδετικός κρίκος όλων μας είναι και οι λόγοι που μας κινητοποιούν και μας πολιτικοποιούν.. Είναι ο τόπος μας, η πατρίδα μας, τα σύμβολα μας, η πίστη μας, η δημοκρατία, η διαγενεακή δικαιοσύνη, η αξιοβίωτη ανάπτυξη, το κοινό καλό…

Αγαπητοί φίλοι/ες μου,  υποψήφιοι/ες της τοπικής αυτοδιοίκησης, των ευρωεκλογών και των βουλευτικών εκλογών, ας αντιμετωπίσουμε τις εκλογές ως μια συναγωνιστική διαδικασία με θέσεις, με έναν πολιτισμένο δημόσιο διάλογο μέσα από τη ματιά της προσφοράς, της ηθικής στην πολιτική με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον!!!

Ας θυμηθούμε τη βάση της πολιτικής φιλοσοφίας του Αριστοτέλη που αφορά στην νομιμοποιητική αρχή ύπαρξης της πολιτείας για τη διασφάλιση των προϋποθέσεων της κατάκτησης της ευδαιμονίας εκ μέρους όλων των πολιτών, και εμμέσως όλων των ανθρώπων που ζουν στην επικράτεια της πόλεως – πολιτείας. Η ευδαιμονία της πόλεως είναι αυτό που ο Αριστοτέλης ονομάζει «κοινόν αγαθόν» ή «κοινόν συμφέρον»…

Η Ρόδος μας αξίζει τον πολιτικό μας πολιτισμό, την πολιτική μέσα από την αριστοτελική προσέγγιση  …  Καλή δύναμη σε όλους τους υποψηφίους/ες και καλή φώτιση !!!