«Οι πολίτες μίλησαν χθες για τη Γλύστρα και μίλησαν ξεκάθαρα και πολύ δυνατά», δήλωσε στον Sky σήμερα ο πρόεδρος του Συλλόγου Περιβάλλοντος Ρόδου σχετικά με την κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε χθες στη Γλύστρα με αίτημα την καθαίρεση των αυθαίρετων κατασκευών εκεί.

«O  Σύλλογος μας σε συνεργασία με την κίνηση πολιτών της Νότιας Ρόδου προχώρησε σε διαμαρτυρία με στόχο να καθαιρεθούν οι κατασκευές που αυθαίρετα έχουν ανεγερθεί στη Γλύστρά . Είναι σημαντικό που κινητοποιήθηκαν οι πολίτες και αυτό οι έχοντες την ευθύνη πρέπει να το προσέξουν. Δεν είναι δυνατό να λέγεται πως δεν είναι δυνατό να κατεδαφιστεί», δήλωσε ο κ. Γρηγοριάδης.

Ο κ. Γρηγοριάδης αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι χθες στην κινητοποίηση έδωσαν το παρόν εκπρόσωποι της εταιρείας που κάνει την επένδυση στη Γλύστρα. Αυτό τον ώθησε στο να καλέσει την αστυνομία για να μην υπάρξουν προβλήματα.

«Αν έχουν αυτιά αυτοί που πρέπει κυρίως στο Δήμο να κάνουν αυτό που επιβάλει ο νόμος», είπε ο κ. Γρηγοριάδης και πρόσθεσε πως οι αρμόδιες υπηρεσίες μπορούν να γκρεμίσουν τα αυθαίρετα.

Ο κ. Γρηγοριάδης τόνισε πως ο Δήμος Ρόδου είναι ο φορέας που πρέπει να προβεί στην καθαίρεση των αυθαίρετων κατασκευών με την υπηρεσία Δόμησης.

“Η υπηρεσία Δόμησης του Δήμου  έπρεπε να γκρεμίσει τις αυθαίρετες κατασκευές από τον περασμένο Φεβρουάριο”, τόνισε.

Για την επένδυση στη Γλύστρα μίλησε  ο κ. Χρήστος Μαλιαράκης από το Σύλλογο  Riches.

«Είναι σημαντικό που ο κόσμος ημέρα Κυριακή ήρθε στη Γλύστρα για να διαμαρτυρηθεί για την αυθαίρετη κατασκευή. Πρόκειται για μια ξεκάθαρη περίπτωση που προκαλεί. Δεν είναι η μόνη. Καθημερινά λαμβάνω καταγγελίες  και για άλλες αυθαίρετες κατασκευές. Αυτή η συγκεκριμένη προκαλεί με το μέγεθος της. Είναι θηριώδης  φαραωνικού τύπου έκτασης 1400 τμ. Εχει ανεγερθεί στο πουθενά από τον κανέναν σε μια δημοφιλή παραλία του νησιού. Αυτό  έχει προκαλέσει τον  κόσμο που ειρηνικά διαμαρτυρήθηκε χθες», είπε ο κ. Μαλιαράκης και πρόσθεσε πως θα πρέπει επιτέλους να εφαρμοσθούν οι νόμοι.

«Θέλουμε την εφαρμογή του  νόμου και θα επιδιώξουμε με  κάθε μέσο που έχουμε. Είναι σκάνδαλο  να έχουμε μια αυθαίρετη κατασκευή αγνώστου πατρός. Αν δεν πέσει από αύριο κιόλας μιλάμε για εμπαιγμό πολιτών και θεσμών που δεν θα έχουν λόγο υπάρξης », είπε ο κ. Μαλιαράκης.

 

 955 total views,  2 views today