Με έξαρση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες στη Ρόδο, από την περασμένη Δευτέρα μέχρι και χθες, εύλογη είναι η ανησυχία των ειδικών και των τοπικών αρχών που για άλλη μια φορά ζητούν από τον κόσμο να τηρήσει τα μέτρα. Χθες ανακοινώθηκαν για το νησί 18 νέες μολύνσεις, ενώ ξεπέρασαν τα 100 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα την τελευταία εβδομάδα.

Στις Καλυθιές καταγράφονται περίπου 7-8 κρούσματα, που αφορούν κυρίως άτομα νεαρής ηλικίας, και έχουν τεθεί σε καραντίνα, όπως δήλωσε στον sky ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καλυθιών Παναγιώτης Αντωνάς. Από την πρώτη στιγμή ξεκίνησε η διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών των κρουσμάτων, ενώ χθες με ανακοίνωσή του συνέστησε στους συνδημότες του ιδιαίτερη προσοχή, να τηρούν ευλαβικά τα μέτρα και να αποφεύγουν τις συναθροίσεις για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού.

“Συνέστησα γενικά την προσοχή των κατοίκων, να μη γίνονται συγκεντρώσεις είτε σε ανοικτούς, είτε σε κλειστούς χώρους και να φοράνε την απαραίτητη μάσκα προστασίας προληπτικά, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία”, όπως είπε και πρόσθεσε ότι “είναι 7 ή 8 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην περιοχή και τα άτομα αυτά είναι σε καραντίνα 14 ημερών. Θα πρέπει να τηρεί όλος ο κόσμος τα μέτρα για να μην υπάρξει διασπορά. Πρέπει να κάνουμε υπομονή, δε γίνεται διαφορετικά… Ο κόσμος το κατανόησε και χθες δεν κυκλοφορούσαν, ήταν πολύ ήσυχα…”.

Σημειώνεται δε ότι στα rapid test που έγιναν χθες στην περιοχή κατεγράφη ένα θετικό κρούσμα, σύμφωνα με τον κ. Αντωνά.

Αναφορικά με καταγγελίες που δέχθηκε ο ραδιοφωνικός σταθμός sky από ακροατές για κορωνοσυγκεντρώσεις που διοργανώνονται τα βράδια στην περιοχή “Καθαρά” του Φαληρακίου, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλυθιών απάντησε ότι δεν έπεσε κάτι περίεργο στην αντίληψή του, λέγοντας χαρακτηριστικά: “Δεν μπορώ να είμαι ταυτόχρονα σε 100 σημεία και δεν έπεσε κάτι τέτοιο στην αντίληψή μου. Προσπαθούμε όσο μπορούμε, να έχουμε μία καλή τήρηση των μέτρων”.

 1,397 total views,  2 views today