Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σειρά ενημερωτικών διαλέξεων, από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Νοτίου Αιγαίου σε μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που βρίσκονται στα νησιά του Νότιου Αιγαίου.

Στο πλαίσιο υλοποίησης συγκεκριμένης δέσμης μέτρων που τέθηκαν στην αρχή της σχολικής χρονιάς 2017-2018 και αφορούσαν την προστασία και ασφάλεια της μαθητής κοινότητας, διατέθηκαν καταρτισμένοι αστυνομικοί που υπηρετούν σε διάφορες Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας της περιφέρειας μας (Κυκλάδων, Α’ και Β’ Δωδεκανήσου) και πραγματοποίησαν -37- διαλέξεις πληροφοριακού χαρακτήρα σε Σύρο, Τήνο, Πάρο, Αντίπαρο, Κέα, Νάξο, Ρόδο, Κω και Λέρο.

Ειδικότερα, κατά τις ομιλίες συζητήθηκαν και αναλύθηκαν θέματα σχετικά με την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή, την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, καθώς επίσης και ζητήματα σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού, με αναφορά στο επάγγελμα του αστυνομικού.

Τις διαλέξεις παρακολούθησαν -3.754- μαθητές, οι οποίοι μέσα από διαδραστική επικοινωνία με του ομιλητές και παρακολούθηση προσαρμοσμένου οπτικοακουστικού υλικού είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν, να υποβάλλουν τα ερωτήματά τους και να διαμορφώσουν τη δική τους άποψη τους στα θέματα που αναπτύχθηκαν.

Υπενθυμίζεται ότι, οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας στο Νότιο Αιγαίο θα συνεχίζουν την πραγματοποίηση παρόμοιων δράσεων και στο μέλλον, συνεργαζόμενες με όλους τους Φορείς της περιοχής.

 320 total views,  2 views today