Με εισήγησή του ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Κώστας Ταρασλιάς προς το Δ.Σ. του ΠΡΟΤΟΥΡ προτείνει να συζητηθεί στον Οργανισμό Προώθησης του Ροδιακού Τουρισμού η Δημιουργία Ομάδας Στρατηγικής Διαχείρισης Κρίσης και Περιορισμού Ζημιάς στον Τουρισμό από τον COVID19, για την ασφάλεια του Ροδίτη, του επισκέπτη και του προορισμού μας.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Ταρασλιά προς τον Πρόεδρο του ΠΡΟΤΟΥΡ:

Κύριε Πρόεδρε,

Είναι φανερό πως η κρίση που έχει επέλθει στον τουρισμό λόγω Covid-19 είναι από τις πλέον οδυνηρές. Το νησί μας, όπως και κανένας άλλος τόπος, δεν ήταν προετοιμασμένο να αντιμετωπίσει μία τέτοια κατάσταση. Υιοθετήθηκαν τα μέτρα που επέβαλε η πολιτεία και η διαχείριση της κατάστασης έως τώρα στέφθηκε με επιτυχία.

Αυτό φυσικά, δε σημαίνει ότι μας επιτρέπεται να εφησυχαστούμε. Αντίθετα αποτελεί θεσμική μας υποχρέωση να ενισχύσουμε το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων και των επισκεπτών τόσο σε επικοινωνιακό όσο και σε τεχνικό επίπεδο.

Γνωρίζουμε όλοι ότι η διάρκεια της κρίσης που έχει προκαλέσει ο Covid-19 στον τουρισμό δεν είναι ακόμα προσδιορισμένη και σίγουρα δεν είναι μικρή. Έχοντας προτάξει την υγεία και την προστασία των κατοίκων του νησιού, των επισκεπτών μας αλλά και του προορισμού, προκύπτει ανάγκη δημιουργίας στρατηγικής Διαχείρισης της Κρίσης αλλά και Περιορισμού της Ζημιάς (Crisis Management & Damage Control): ένα πλάνο δηλαδή, το οποίο θα περιέχει σχεδιασμό, εκτέλεση και επίβλεψη διαδικασιών με σκοπό την άμεση διαχείριση καταστάσεων / κινδύνων -τουλάχιστον σε επικοινωνιακό επίπεδο- που μπορείνα προκληθούν στη διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν αλλά και αργότερα.

Το νησί θα πρέπει να είναι πλέον προετοιμασμένο για κάθε επικείμενο κίνδυνο.

Είναι επιτακτική η ανάγκη προστασίας της Ρόδου μας ως προορισμού, επικοινωνιακά, και αυτό μπορεί να πετύχει εάν δράσουμε αναλόγως κι εγκαίρως. Προτείνω λοιπόν, στην πρώτη ημερήσια διάταξη του ΠΡΟΤΟΥΡ να συζητηθεί η προοπτική να δημιουργηθεί και να υλοποιηθεί άμεσα ένα πλάνο διαχείρισης κινδύνου προτάσσοντας για μία ακόμα φορά την ασφάλεια του Ροδίτη, του επισκέπτη και του προορισμού μας.

 

 2,795 total views,  2 views today