Μεγάλο πλήθος από Νισύριους μέλη  της παροικίας των Αθηνών συγκεντρώθηκαν την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019, στην Γιαννίδειο Νισυριακή Εστία (Νισύρικο Σπίτι) στην Αθήνα ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του δημάρχου κ. Χριστοφή Κορωναίου για ενημέρωσή τους ενόψει των δημοτικών εκλογών της 26ης Μαΐου.

Ο Δήμαρχος στην ομιλία του ξεδίπλωσε το μεγάλο έργο που παρήχθη στη διάρκεια της θητείας του. Ένα έργο που πέρα από τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών, δρομολόγησε τις μεγάλες και απαραίτητες παρεμβάσεις στις υποδομές του νησιού που θα οδηγήσουν τη Νίσυρο στη νέα εποχή.

Η Νίσυρος ανέφερε είναι δεύτερη στη λίστα απορρόφησης κονδυλίων, μετά τη Ρόδο και στάθηκε ιδιαίτερα στην επανάκτηση της κυριότητας του Γυαλιού με ότι σημαίνει αυτό για την οικονομία του νησιού, την πολιτική εξωστρέφειας με τα οφέλη της που άσκησε κατά τη θητεία της η δημοτική αρχή και καυτηρίασε επανειλημμένα την τακτική της καταγγελίας, του ψεύδους, της κωλυσιεργίας και την ανυπαρξία προτάσεων και οράματος από την αντιπολίτευση.

Κλείνοντας ανέφερε πως το όραμά του αποτυπώνεται με κάθε λεπτομέρεια στην πρόταση ενός μεσοπρόθεσμου αναπτυξιακού σχεδιασμού για την  αξιοβίωτη, αειφόρο και ήπια ανάπτυξη της Νισύρου βασισμένη στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής που προσδίδουν η νησιωτικότητά της, η πλούσια φυσική και πολιτιστική της κληρονομιά της και οι τοπικές παραγωγικές της δυνατότητες και κάλεσε όλες και όλους να πορευτούν μαζί στον δρόμο της δημιουργίας και της ευθύνης στην αναμέτρηση με τα πραγματικά προβλήματα, με δύναμη και σιγουριά, για τη Νίσυρο του αύριο.

Μετά το τέλος της ομιλίας ακολούθησαν ερωτήσεις  και έγινε μικρής έκτασης συζήτηση.

 480 total views,  4 views today