Το ιλιγγιώδες ποσό των 50.000 ευρώ ενέκρινε η Β ΔΥΠΕ για τη λειτουργία του νοσοκομείου Ρόδου γεγονός που προκάλεσε δυσαρέσκεια και ανησυχία αφού τα χρήματα αυτά δεν φθάνουν για την κάλυψη των αναγκών.

Όπως επισημάνθηκε για την κάλυψη όλων των υποχρεώσεων του νοσοκομείου χρειάζονται 2.500.000 ευρώ.

Η υπόθεση είναι γνωστή στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας που ανέλαβε τώρα καθήκοντα και βρίσκει μπροστά της προβλήματα από την προηγούμενη διακυβέρνηση
Λύση αναμένεται τουλάχιστον να δώσει η αρμόδια επιτροπή που θα συνεδριάσει αύριο στο υπουργείο Υγείας.

Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε μιλώντας στο skyrodos.gr o πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Βασίλης Κινούς.

«Τελούμε σε αναμονή για τη συνεδρίαση του αρμοδίου οργάνου αύριο στο υπουργείο Υγείας. Ελπίζουμε ότι το λάθος θα διορθωθεί. Το ποσό που έχουν εγκρίνει δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείου Ρόδου», δήλωσε ο κ. Βασίλης Κινούς.
Όπως εξήγησε ο πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Νοσοκομειακών Γιατρών το κονδύλι που εγκρίθηκε δεν επαρκεί.

«Τα χρήματα αυτά δεν φθάνουν όχι για τις επιπλέον εφημερίες που έχουν γίνει από τους γιατρούς στο νοσοκομείο. Ως παράδειγμα σας αναφέρω ότι μόνο για τις επιπλέον από τις κανονικές εφημερίες που έχουν κάνει οι γιατροί στη ΜΕΘ και το αναισθησιολογικό απαιτούνται 18.000 ευρώ», δήλωσε ο κ. Κινούς.

Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο της Ρόδου περιμένουν από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να δώσει λύση στο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού που παραμένει άλυτο.