Ανανέωση:

Κριτική στη δημοτική αρχή Κω ασκεί με ανακοίνωση η παράταξη Δύναμη Αλλαγής Κως 2023 με αφορμή το μεταναστευτικό.

«Η μόνη ξεκάθαρη θέση είναι αυτή που διατύπωσαν από την πρώτη στιγμή ο Γιώργος Κυρίτσης και η ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ: Ούτε hot spot ούτε κλειστό κέντρο κράτησης καμία δομή στην Κω με αυτά τα χαρακτηριστικά και κυρίως καμία νομιμοποίησή της από το Δήμο Κω.», αναφέρεται στην ανακοίνωση της παράταξης.

Πιο συγκεκριμένα από  τη δημοτική παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ-Κως 2023, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

‘’ Ο κ.Νικηταράς , μετά από μια μακρά περίοδο που ήταν κρυμμένος όταν όλη η Κως έδινε τη μάχη για να μην δημιουργηθεί hot spot, ανακάλυψε το μεταναστευτικό.

Με τη διαφορά ότι τώρα πρέπει να ισορροπήσει ανάμεσα στις δύο συνιστώσες της παράταξης του, από τη στιγμή μάλιστα που δεν έχει ο ίδιος θέσεις.

Όσοι μπαίνουν στη λογική διαχείρισης του μεταναστευτικού με τους όρους που μας έχουν επιβάλλει, δηλαδή με τη λειτουργία hot spot ή κλειστής δομής, ουσιαστικά παίζουν ένα παιχνίδι εις βάρος της τοπικής κοινωνίας.

Και όλοι γνωρίζουν ποιοι έπαιξαν και παίζουν αυτά τα παιχνίδια. Γιατί ο Γιώργος Κυρίτσης είχε προειδοποιήσει πως θα εξελισσόταν το hot spot όταν κάποιοι είτε ήταν κρυμμένοι είτε διαβεβαίωναν ότι η παραμονή των παράνομων μεταναστών θα ήταν για 48 ώρες.

Το ίδιο ισχύει και για το Κέντρο Κράτησης που θα αποτελεί μια μόνιμη φυλακή με ανεξέλεγκτο αριθμό παράνομων μεταναστών και η οποία εγκυμονεί κινδύνους.

Ο Γιώργος Κυρίτσης συγκρούστηκε, στοχοποιήθηκε. Γιατί δεν έχει εξαρτήσεις, βάζει την Κω πέρα και πάνω από όλα και δεν θα διστάσει να συγκρουστεί με οποιαδήποτε κυβέρνηση που παίρνει αποφάσεις οι οποίες πλήττουν την Κω.

O σημερινός Δήμαρχος μπορεί να το κάνει;

Η μόνη ξεκάθαρη θέση είναι αυτή που διατύπωσαν από την πρώτη στιγμή ο Γιώργος Κυρίτσης και η ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ: καμία δομή στην Κω με αυτά τα χαρακτηριστικά και κυρίως καμία νομιμοποίησή της από το Δήμο Κω.’’

 82 total views,  2 views today