Τη θέση ότι οι άνθρωποι της εστίασης δεν βιάζονται να ανοίξουν ξανά τις επιχειρήσεις τους εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέροντας παράλληλα πως το αίτημα των επικεφαλής του κλάδου προς την κυβέρνηση ήταν «μη βιαστείτε να ανοίξετε».

«Δεν βιάζονται να ανοίξουν. Δεν θέλουν να ανοίξουν με λίγα τετραγωνικά, γιατί αυτό θα καταστήσει την λειτουργία τους ζημιογόνα. Θέλουν όταν ανοίξουν να είναι βέβαιοι ότι θα ανοίξουν και δεν θα ξανά κλείσουν. Η επίσημη άποψη από τους κλάδο αυτή ήταν» δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο MEGA.

Αναφέρθηκε, παράλληλα, στο ζήτημα της επαναλειτουργίας του χειμερινού τουρισμού, κάνοντας παράλληλα λόγο για «κοινωνικό κανιβαλισμό».

«Μου έκανε η αρνητική εντύπωση η διάσταση που πήρε το ζήτημα στον Τύπο» είπε ο κ. Γεωργιάδης, και συνέχισε:

«Τι να πούμε σε αυτούς τους ανθρώπους (σ.σ. όσους απασχολούνται στον χειμερινό τουρισμό) να πάνε να πνιγούνε, να πεθάνουν, να μείνουν άνεργοι; Έχουμε έναν κλάδο, τον χειμερινό τουρισμό, ο οποίος είναι ο μοναδικός κλάδος που δεν μπορεί να δουλέψει άλλη εποχή».

Εξήγησε δε, πως το πλάνο για την επαναλειτουργία του χειμερινού τουρισμού εξακολουθεί να υπάρχει, ωστόσο ξεκαθάρισε πως η προτεραιοποίηση γίνεται από την κυβέρνηση.

«Προσπαθούμε να κρατήσουμε βιώσιμους τους κλάδους που πλήττονται» δήλωσε ο ίδιος.

Ερωτηθείς για το λιανεμπόριο, ο υπουργός Ανάπτυξης εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τις πρώτες ημέρες λειτουργίας.

«Οι πρώτες ημέρες μας δικαίωσαν. Και ο τζίρος είναι πολύ υψηλός και τα μέτρα ασφαλείας τηρούνται. Έκανα αρκετούς περιπάτους σε διάφορες περιοχές να δω αν τηρούνται τα μέτρα. Άπαντες φοράνε μάσκα. Είναι πολύ εντυπωσιακό. Είμαστε μια χώρα που η εφαρμογή της μάσκας ξεπερνάει το 90%. Και οι επιχειρηματίες τηρούν τα μέτρα» είπε χαρακτηριστικά.

 694 total views,  2 views today