Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε χτες το αεροδρόμιο Καρπάθου και το επιτηρητικό φυλάκιο Καλολίμνου.

Ακόμη επισκέφθηκε την 95η ΑΔΤΕ στη Ρόδο, όπου είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές με το προσωπικό του στρατηγείου, του ναυτικού σταθμού Ρόδου, της κανονιοφόρου (Κ/Φ) ΑΗΤΤΗΤΟΣ που ναυλοχεί στον λιμάνι του νησιού, και του 6ου ΕΤΕΘ στην Κάλαθο.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο νησί, συναντήθηκε με τον πρόεδρο των εθνοφυλάκων της Ρόδου, Ηλία Πάχο.

Μετά το μεσημέρι ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, έφθασε στο φυλάκιο Στρογγύλης, στη συνέχεια επισκέφθηκε την έδρα της διοίκησης ‘Αμυνας Νήσου (ΔΑΝ) Καστελλόριζου, όπου τον υποδέχθηκε ο δήμαρχος Γεώργιος Σαμψάκος και κατόπιν επιβιβάσθηκε στο ταχύ περιπολικό κατευθυνόμενων βλημάτων (ΤΠΚ) ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΔΗΣ, που αυτή τη χρονική περίοδο ναυλοχεί στο Καστελλόριζο. Ακολούθως μετέβη στη Ρω, όπου αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό του επιτηρητικού φυλακίου.

Στις ομιλίες του στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ εξήρε «τον επαγγελματισμό και την αποτελεσματικότητα που επέδειξαν κατά τη διάρκεια των πρόσφατων γεγονότων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο», και έδωσε κατευθύνσεις για συνεχή επαγρύπνηση και «πιστή τήρηση των οδηγιών που έχουν δοθεί στο πλαίσιο της υγειονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, αλλά και το σύνολο του πλανήτη, ώστε το συντομότερο δυνατό να την ξεπεράσουμε».

Εξέφρασε δε, τη βεβαιότητά του ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν επιτυχώς όλες τις προκλήσεις με τις οποίες θα βρεθούν αντιμέτωπες και τη νέα χρονιά».

 2,038 total views,  6 views today