Την διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης μεταξύ Κω και Καλύμνου προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού, ζήτησε ο Δήμαρχος Κω κ. Θεοδόσης Νικηταράς με επιστολή του προς τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε και στις πολιτικές αρχές της Καλύμνου χτες 29 Δεκεμβρίου. Την απόφαση της διακοπής των δρομολογίων από και προς Μαστιχάρι μπορεί να λάβει ο κ. Χαρδαλιάς εφόσον κριθεί απαραίτητο.

Κατόπιν πάντως συνεννόησης του Δημάρχου Κω με τον Λιμενάρχη Κω, ήδη υπάρχει αυξημένος έλεγχος στα λιμάνια της Κω και του Μαστιχαρίου και νέα μέτρα. Κρίθηκε αναγκαίο σε τοπικό επίπεδο να παρθούν πρωτοβουλίες καθώς είναι αυξημένη η διασπορά του κορονοϊού στο γειτονικό νησί.

Έτσι γίνεται πλέον ένας ολοκληρωμένος έλεγχος και καταγραφή των επιβατών σε περίπτωση που παρουσιαστεί υγειονομική ανάγκη. Ο Δήμος της Κω σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές προσπαθούν να διασφαλίσουν την υγεία του κοινωνικού συνόλου καθώς το νησί μας παρουσιάζει μία εξαιρετική εικόνα επιδημιολογικά χωρίς να έχουν προκύψει σοβαρά προβλήματα ή αυξημένα κρούσματα Covid– 19.  

 945 total views,  2 views today