Επιστολή προς τον υπουργό Ναυτιλίας απέστειλε ο δήμαρχος Σύμης Λευτέρης Παπακαλοδούκας. Ο δημαρχος ζητά μείωση της αξίας των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στο 50 τις εκατό για τα νησιά της άγονης γραμμής.

Η επιστολή του κ. Παπακαλοδούκα

Κύριε υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να συγχαρούμε την επιτυχημένη πορεία που ακολούθησε και ακολουθεί η κυβέρνηση για τον περιορισμό της μετάδοσης του ιού covid-19. Καθώς βαδίζουμε επιτυχώς στην έξοδο από αυτήν την πρωτοφανή κρίση που αντιμετωπίζει όλη η ανθρωπότητα, θα θέλαμε να προτείνουμε κάποια μέτρα που θα δώσουν ανάσα στα νησιά μας που ταλανίζονται οικονομικά, καθώς, όπως είναι έκδηλο, χάνεται η μισή τουριστική σεζόν.

Είμαστε μια κατεξοχήν τουριστική χώρα που η οικονομία των κατοίκων στηρίζεται άμεσα ή έμμεσα στον τουρισμό. Το κλίμα ανασφάλειας και η οικονομική δυσχέρεια στην οποία έχουν περιέλθει οι κάτοικοι της χώρας μας και όλου του κόσμου είναι γεγονός.

Πλέον οι τουρίστες, εγχώριοι και αλλοδαποί, χρειάζονται οικονομικά ερείσματα, ώστε να ταξιδέψουν στα νησιά μας, να ξοδέψουν χρήματα και κατ’ επέκταση να τονωθεί η οικονομία. Προς τούτο προτείνουμε τη μείωση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων στο 50% της αρχικής τους αξίας με κρατική επιχορήγηση για τα νησιά της άγονης γραμμής, όπως η Σύμη, και δη τα νησιά που δε διαθέτουν αεροδρόμιο, για όλους τους κατοίκους της χώρας μας, αλλά και τους τουρίστες από άλλες χώρες, ώστε να ταξιδεύουν προς τα ακριτικά νησιά μας όλοι ανεξαιρέτως οικονομικότερα, χωρίς να σκέφτονται τις αυξημένες -για την εποχή που διανύουμε- τιμές εισιτηρίων.

Κάτι τέτοιο θα δώσει το έναυσμα σε πολλούς να ταξιδέψουν στα νησιά μας, μιας και το κίνητρο θα είναι πολύ ελκυστικό.

Για παράδειγμα, αν κάποιος πρέπει να ταξιδέψει με πλοίο από Πειραιά – Σύμη – Πειραιά, αντί του ποσού των 120 ευρώ που στοιχίζει περίπου το εισιτήριο, θα πληρώσει 60 ευρώ.

Φανταστείτε ότι το κόστος μειώνεται ακόμη περισσότερο, όταν ταξιδεύουν οικογένειες. Δεδομένης της κατάστασης που επικρατεί θεωρούμε χρέος της κυβέρνησης και όλων μας να βρούμε ερείσματα και λύσεις που θα τονώσουν την τουριστική κίνηση προς τα νησιά μας και θα δώσουν το έναυσμα για αύξηση του τουριστικού ενδιαφέροντος σε μια εποχή που η ανασφάλεια και η οικονομική δυσχέρεια λειτουργούν ως ανασταλτικοί παράγοντες.

Με τιμή ,

Ο Δήμαρχος Σύμης, Ελ. Παπακαλοδούκας

 2,873 total views,  2 views today