Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Δωδεκανήσου διοργανώνει ανοικτή εκδήλωση τη Δευτέρα 20 Μαΐου και ώρα 20:00, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Ρόδου με κεντρικό ομιλητή τον Θεοδόση Πελεγρίνη, υποψήφιο Ευρωβουλευτή με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Θεοδόσης Ν. Πελεγρίνης, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι απόφοιτος του Φιλοσοφικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου του Έξετερ Αγγλίας. Διετέλεσε Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 2010 ως το 2014 και Υφυπουργός Παιδείας στο χρονικό διάστημα 2015 – 2016.
Πέρα από τα άρθρα και τις μελέτες του έχει συγγράψει 30 βιβλία.
Το 2007 τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο για το βιβλίο του Από τον πολιτισμό στην πείνα.
Έχει ασχοληθεί ενεργώς ως συγγραφέας και ως ηθοποιός με το Θέατρο, χώρος στον οποίον επιχείρησε να συνδυάσει την φιλοσοφία και την δραματική τέχνη.
Έχει, επιπλέον, παρουσιάσει από το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας δυο σειρές εκπομπών, το «Λεξικό της Φιλοσοφίας» και το «Εγχειρίδιον της Φιλοσοφίας», ενώ από την ΕΤ 1 τρεις σειρές εκπομπών: «Την ταυτότητά σας, παρακαλώ», «Και το ταξίδι συνεχίζεται» και «24η Ώρα».