Το ποσό των 5.500 δολαρίων κατάφεραν να αρπάξουν από πιστωτική κάρτα του περιφερειακού συμβούλου και γνωστού γιατρού συμπολίτη μας Θωμά Σωτρίλλη, απατεώνες, μέσα από διαδικτυακή απάτη, αφού –όπως δήλωσε στον sky- χωρίς να κάνει κάποια αγορά από την Amazon, ούτε καν άνοιγμα του site, χρεώθηκε με το ποσό!

Ως εκ τούτου, όπως είπε, αναγκάστηκε να ακυρώσει την πιστωτική του κάρτα και να κλείσει το λογαριασμό του στην τράπεζα, ενώ, όπως είπε, δεν προσέφυγε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αλλά απηύθυνε έκκληση σε όλους τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, λόγω των κυκλωμάτων απατεώνων που εξαπατούν ανυποψίαστους πολίτες και καταφέρνουν να υφαρπάξουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Ο κ. Σωτρίλλης εξήγησε ότι περίπου στις 8 το βράδυ της περασμένης Παρασκευής αντιλήφθηκε την απάτη, όταν έκπληκτος παρέλαβε μήνυμα στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο ότι εντός μιας εβδομάδας θα παραλάμβανε τον υπολογιστή της υποτιθέμενης αγοράς του και μάλιστα με διεύθυνση παραλαβής του προϊόντος στην Ουάσινγκτον! Μάλιστα αμέσως ειδοποίησε την κόρη του που είναι τραπεζική υπάλληλος και προέβη αμέσως στην ακύρωση της πιστωτικής κάρτας.

Πρόσθεσε δε ότι κανείς δεν έχει πρόσβαση -πλην του ιδίου- στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή, ενώ εικάζει ότι ενδεχομένως παραβιάσθηκαν τα στοιχεία του από χάκερς απατεώνων, στον Καναδά, γιατί την ίδια πιστωτική κάρτα χρησιμοποίησε τελευταία φορά πριν από δύο χρόνια σε ταξίδι που έκανε στη χώρα.

 1,141 total views,  2 views today