«Κατηγορώ» στον πρωθυπουργό ότι εσκεμμένα δρομολόγησε την διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων σαν «ψυχρός εκτελεστής», εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Πάνος Καμμένος, πριν την ψήφιση του πρωτοκόλλου εισδοχής της ΠΓΔΜ στο NATO.

Υπό το βλέμμα του Αλέξη Τσίπρα ο κ. Καμμένος τον κατηγόρησε ότι αποφάσισε να τον «εκτελέσει», παρά την διαπροσωπική σχέση τους, ενώ του καταλόγισε ότι εξαγόρασε βουλευτές των ΑΝΕΛ με αντίδωρο υπουργικά χαρτοφυλάκια.

«Δείξατε ότι είστε πολύ ψυχρός εκτελεστής», είπε.

Άφησε δε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραιτηθεί ο ίδιος ως βουλευτής, ενώ προανήγγειλε την διαγραφή του κ. Παπαχριστόπουλου.

Ο κ. Καμμένος σημείωσε σκωπτικά ο πρωθυπουργός πήγε το πολιτικό «κεφάλι» του στους Τούρκους κατά την επίσκεψη στην Άγκυρα, στις αρχές της εβδομάδας.

Προσέθεσε ότι ακόμα χειρότερο έγκλημα είναι η «εκτέλεση» της Μακεδονίας, η οποία, όπως είπε, δεν περιλαμβανόταν στη προγραμματική συμφωνία των δύο πρώην εταίρων.

Εστιάζοντας στην διαρροή μελών από την ΚΟ των ΑΝΕΛ ο τέως κυβερνητικός εταίρος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως εξαγόρασε βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, προσφέροντάς τους «υπουργικές καρέκλες».

Στάθηκε ιδιαίτερα στον υφυπουργό Εξωτερικών Τέρενες Κουίκ, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Θανάση Παπαχριστόπουλο, αλλά έχει διαμηνύσει πως θα στηρίξει την κυβέρνηση.

Υποστήριξε πως ο κ. Τσίπρας δεν σεβάστηκε ούτε στο ελάχιστο την συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ και πρόδωσε τους ανθρώπους που εργάστηκαν με ζήλο για την υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος.

Αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι χτίζει «γέφυρες» με την διαπλοκή ή ότι θα διεξαγάγει «βρώμικη» αντιπολίτευση. Αντέτεινε ότι στην πραγματικότητα είναι θύμα απειλών από την κυβέρνηση με αποτέλεσμα την διάλυση της ΚΟ των ΑΝΕΛ.