Σχεδόν το …μισό νησί θα εξετασθεί για κορωνοϊό στην Πάτμο, αφού το διήμερο 23 και 24 Νοεμβρίου θα βρίσκεται εκεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για μαζικούς ελέγχους, σε 400 κατοίκους (!), μετά την έντονη ανησυχία που υπάρχει λόγω της μεγάλης διασποράς του ιού, καταγράφοντας αρνητικό ρεκόρ με ήδη 23 επιβεβαιωμένα περιστατικά.

Άμεσα δεκτό έγινε από τον ΕΟΔΥ το κοινό αίτημα του Δημάρχου Πάτμου Λευτέρη Πέντε και του Προέδρου του Κέντρου Υγείας Αντώνη Γαμπιέρη για τη μετάβαση νέου κλιμακίου στο νησί με στόχο την ενίσχυση της προσπάθειας εντοπισμού κρουσμάτων και ιχνηλάτησης επαφών στην Πάτμο μετά τα πρόσφατα αποτελέσματα.Το θέμα είχαν θέσει μιλώντας στον sky τόσο ο Δήμαρχος κ. Πέντες, όσο και ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Πάτμου Γιώργος Τσουκαλάς.

Μάλιστα ο δεύτερος σε αλλεπάλληλες συνεντεύξεις του από το καλοκαίρι στον σταθμό μας, ζητούσε την παρουσία κλιμακίου του ΕΟΔΥ στο νησί, πολύ δε περισσότερο τώρα, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων στο νησί, που υπενθυμίζεται ότι έχουν φθάσει τα 23 στο σύνολό τους, δύο εξ αυτών μάλιστα μεταφέρθηκαν με αεροδιακομιδές στην ειδική κάψουλα στη Ρόδο, για νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας κάλεσε τηλεφωνικά τον Δήμαρχο την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου, προκειμένου να τον ενημερώσει για την απόφαση του Οργανισμού να ικανοποιήσει το δίκαιο αίτημα του και να αποστείλει στην Πάτμο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ από την Κάλυμνο που θα πραγματοποιήσει 400 νέους ελέγχους – rapid tests, τη Δευτέρα 23 και Τρίτη 24 Νοεμβρίου.

Το θέμα της επικείμενης μετάβασης του κλιμακίου στο νησί, ανακοίνωσε άλλωστε το πρωί μέσω του sky ο κ. Τσουκαλάς, για το διήμερο, την επόμενη εβδομάδα.

Σε ένα νησί με πληθυσμό 3.000 άτομα δηλαδή, θα εξετασθεί ένας πολύ μεγάλος αριθμός κατοίκων, σε μαζικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους.

Σημειώνεται ότι σε ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος αναφέρει πως την Τετάρτη, είχε εκτενή τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Γενικό Γραμματέα Αντιστράτηγο Π.Σ. ε.α. Βασίλειο Παπαγεωργίου σχετικά με θέματα ενημέρωσης και συντονισμού των αρμόδιων ελεγκτικών οργάνων του νησιού, δηλαδή των τοπικών Αστυνομικών Αρχών και του Λιμενικού Σώματος.
Η Δημοτική Αρχή της Πάτμου, που ήδη προετοιμάζεται για την διεξαγωγή της επιχείρησης του ΕΟΔΥ της Δευτέρας, ευχαριστεί θερμά τους κυρίους Αρκουμανέα και Παπαγεωργίου για την ανταπόκριση τους στη κινητοποίηση του Δήμου σε θέματα υψίστης προτεραιότητας που αφορούν στη Δημόσια Υγεία του τόπου.

 1,371 total views,  2 views today