Προβλήματα στην αεροπορική σύνδεση των νησιών έχουν προκαλέσει οι ισχυροί άνεμοι που επικρατούσαν  στο Αιγαίο. Φαινόμενα που αναμένεται να συνεχιστούν και το Σάββατο.

Συγκεκριμένα, πέντε πτήσεις από το εξωτερικό με προορισμό την Κω προσγειώθηκαν στη Ρόδο και τελικά κατευθυνθήκαν στον αρχικό προορισμό τους με καθυστέρηση έως και 3,5 ωρών. Την ίδια ώρα, πτήση ιδιωτικού  αεροσκάφους με προορισμό τη Μύκονο προσγειώθηκε τελικά στη Σάμο, λόγω των καιρικών συνθηκών. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΙ, αρκετές καθυστερήσεις σε αναχωρήσεις

Απαγορευτικό απόπλου λόγω των καιρικών φαινομένων

Νωρίτερα, τέθηκε σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν και  κατά τόπους στο Αιγαίο φθάνουν τα 8 μποφόρ και από το βράδυ τοπικά τα 9 μποφόρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, τα προγραμματισμένα για απόψε δρομολόγια των πλοίων από την Κρήτη, δεν θα εκτελεστούν αφού στις 10 το βράδυ και σύμφωνα με το δελτίο καιρού, οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 9 μποφόρ. Τα πλοία, σύμφωνα με το ekriti.gr, θα παραμείνουν δεμένα μέχρι νεωτέρας, όταν δηλαδή το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Πηγή: iefimerida.gr