Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών η 5η Οκτωβρίου και η ΟΛΜΕ και η  ΔΟΕ θα τη γιορτάσουν με κινητοποίηση.

Η Α’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου θα κάνει συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου για να αναδείξει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά στον χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης.

Σε ανακοίνωση κάλεσμά της προς τους εκπαιδευτικούς, το προεδρείο της Α’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου αναφέρει: «Οι πολιτικές λιτότητας, ανεργίας, βαριάς φορολόγησης και φτωχοποίησης εργαζομένων και συνταξιούχων με ή χωρίς τον μνημονιακό μανδύα συνεχίζονται και εντείνονται. Το ίδιο και οι πολιτικές υποβάθμισης και υποχρηματοδότησης του δημόσιου σχολείου.

Οι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών αντί για άμεση κάλυψη των διαπιστωμένων αναγκών της εκπαίδευσης είναι για μια ακόμη φορά επικοινωνιακή εξαγγελία σε βάθος τριετίας. Οι με μειωμένα δικαιώματα, αναπληρωτές συνεχίζουν να περιπλανώνται.

Ο αγώνας των Ελλήνων εκπαιδευτικών για την ανατροπή αυτών των πολιτικών και την έμπρακτη αναγνώριση του ρόλου και της προσφοράς τους, σηματοδοτεί τον «εορτασμό» της παγκόσμιας ημέρας των εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με τα παραπάνω και με την απόφαση της ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για κινητοποιήσεις την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, το ΔΣ του Συλλόγου μας, αποφάσισε την πραγματοποίηση παράστασης διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου και ώρα 13.30.

Παλεύουμε για:

  • 14χρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο με 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση άμεσα σε όλη τη χώρα
  • Άμεση πραγματοποίηση μαζικών διορισμών μόνιμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης
  • Εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών και μονίμων
  • Αύξηση δαπανών για την παιδεία
  • Αναπλήρωση των απωλειών σε μισθούς και συντάξεις
ΔΙΑΒΑΣΤΕ AKOMH:   Η ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς μόνιμους και αναπληρωτές, να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση».

 126 total views,  2 views today