Μέσα στον Μάιο αναμένεται να ξεκινήσει η νέα τουριστική χρονιά στη Ρόδο, σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις, όπως δήλωσε στον sky ο Πρόεδρος του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Γιώργος Ματσίγκος. Επί του παρόντος, τόνισε, υπάρχει πολύ μεγάλος προβληματισμός καθότι οι προκρατήσεις παραμένουν «παγωμένες» και οι περισσότερες αφορούν σε voucher της προηγούμενης χρονιάς.

Αν και είναι πολύ νωρίς για προβλέψεις, όπως υπογράμμισε, “οι κρατήσεις και οι πωλήσεις είναι σαν τον καιρό: Είναι όλα παγωμένα. Το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι σε μεγάλη έξαρση στην Ευρώπη και ειδικά στη Γερμανία και τη Μ. Βρεττανία που είναι και το 40% του τουρισμού διαχρονικά στην περιοχή μας και ως εκ τούτου ο κόσμος δε φαίνεται διατεθειμένος να θέλει να κλείσει πακέτα διακοπών”.

Συγκριτικά με το 2019 εκτιμά ότι θα είναι μεγάλη επιτυχία αν επιτύχουμε το 55-60% και οι πληρότητες στα ξενοδοχεία κινηθούν στο 50%. Ο κ. Ματσίγκος πρόσθεσε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τη Ρόδο από τη Μεγάλη Βρεττανία, ενώ ερωτηθείς αν φέτος ανοίξουν όλα τα ξενοδοχεία στο νησί, ήταν κατηγορηματικός τονίζοντας ότι θα λειτουργήσουν όλα, γιατί κανείς επιχειρηματίας δε θα ρισκάρει να μείνει η επιχείρησή του στα «αζήτητα».

Ανέφερε δε, ότι τα οικονομικά μεγέθη της χρονιάς ρεκόρ στον τουρισμό, όπως ήταν το 2019, προβλέπεται ότι θα ανακάμψουν το 2024.

Η Ρόδος πήγε πάρα πολύ καλά πέρσι και υγειονομικά και ποιοτικά το 2020, επομένως έχουμε μία παρακαταθήκη για το 2021 κι είμαστε αισιόδοξοι ότι το ανώτατο το οποίο θα προβλέψουν οι αεροπορικές εταιρίες και οι Τ.Ο θα το επιτύχουν, είναι γύρω στο 60%, είπε καταλήγοντας.

 664 total views,  4 views today