Την  άρνηση παιδιάτρου  του Νοσοκομείου Ρόδου να εξετάσει το παιδί  της που είχε κτυπήσει στα πλευρά κατήγγειλε στο skyrodos.gr η κυρία Στέλλα Καζάκου.

Όπως εξήγησε το παιδάκι που είναι ηλικίας 2,5 -3 ετών κτύπησε σε ένα παγκάκι στο νηπιαγωγείο που φοιτά.

Η γυναίκα ανησύχησε γιατί το σημείο που κτύπησε το παιδί μελάνιασε και το μετέφερε στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Ρόδου.

΄Όταν  εκεί όμως ζήτησε να εξεταστεί το παιδί της παιδίατρος  συνάντησε την άρνηση. Το προσωπικό της εταιρείας security που έχει την ευθύνη για την ασφάλεια στο νοσοκομείο έσπευσε να βοηθήσει και κάλεσε την παιδίατρο  για να έρθει να εξετάσει το παιδί. Όμως εκείνη απάντησε στο τηλεφώνημα όπως κατήγγειλε η κ. Καζάκου ότι δεν είναι υποχρεωμένη να σπεύσει στο ΤΕΠ και πως την αρμοδιότητα να εξετάσουν το παιδί έχουν οι γιατροί του τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.

Τελικά το παιδί εξετάστηκε από γιατρό παθολόγο στο ΤΕΠ. Ο γιατρός παρέπεμψε τη μητέρα να κάνει στο παιδί ακτινογραφία η οποία έδειξε πως το παιδί δεν είχε σπάσιμο.
«Αν όμως το παιδί μου είχε σπάσιμο ή άλλο κάτι πιο σοβαρό δεν θα έπρεπε να εξεταστεί από παιδίατρο», είπε η κ. Καζάκου.

Για το θέμα ενημερώθηκε ο διοικητής των  Νοσοκομείων  Ρόδου Καρπάθου κ. Γρηγόρης Ρουμάνης και δήλωσε στο skyrodos.gr πως η παιδίατρος θα έπρεπε να εξετάσει το παιδί

 4,520 total views,  2 views today