Πανδημία, ακρίβεια, παιδεία στο στόχο του Γ. Βαρουφάκη

146

Κριτική στην κυβέρνηση για τα ζητήματα της διαχείρισης της πανδημίας, της ακρίβειας, αλλά και της παιδείας άσκησε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 .

Ειδικότερα, στην εισήγησή του προς τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Γιάνη Βαρουφάκης αναφερόμενος στην πανδημία υπογράμμισε την πρόταση του κόμματος για ένα δημόσιο δίκτυο κέντρων μαζικών τεστ, το οποίο θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί και για τον εμβολιασμό του πληθυσμού, αντί να κλείνουν δημόσια νοσοκομεία όπως το Παίδων Πεντέλης, ώστε να προχωράει η εμβολιαστική διαδικασία, και το οποίο θα έμενε και προίκα στο ΕΣΥ στη συνέχεια ως πρωτοβάθμια φροντίδα.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρθηκε ακόμα στην ανάγκη ενίσχυσης του ΕΣΥ αντί για την de facto ιδιωτικοποίηση της δημόσιας υγείας.

«Είμαστε 100% υπέρ του εμβολιασμού, όμως παράλληλα, από την πρώτη στιγμή λέγαμε όχι στην υποχρεωτικότητα, γιατί είναι μια ανεφάρμοστη παραβίαση των ατομικών δικαιωμάτων και είναι και αναποτελεσματική στον εμβολιασμό κιόλας», τόνισε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 και συμπλήρωσε: «Είχαμε πει για τους υγειονομικούς που είναι σε αναστολή ακόμα, ότι πρέπει να λαμβάνουν το 50% έστω του μισθού τους και σε καμία περίπτωση να μην απολυθούν, όπως θέλει να κάνει ρεβανσιστικά τώρα η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη»

Όσον αφορά την βεβαίωση των προστίμων των 100 ευρώ στους άνω των 60 ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε πως το ΜέΡΑ25 είχε επισημάνει στον πρωθυπουργό πως σε ό,τι αφορά το ανθρώπινο σώμα δεν μπορεί να το αντιλαμβάνεται με αγοραία και νεοφιλελεύθερα κριτήρια, υπογραμμίζοντας πόσο τραγικό λάθος είναι το πρόστιμο των 100 ευρώ. «Όχι μόνο δεν πρέπει να μπει κανένα πρόστιμο στους ανεμβολίαστους, αλλά να επιστραφούν και όλα τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε φτωχούς πολίτες εν μέσω πανδημίας για παραβίαση των μέτρων του lockdown όταν ο κ. Μητσοτάκης έκανε τσιμπούσι στην Ικαρία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γραμματέας του ΜέΡΑ25.

Πηγή: iefimerida.gr