Με πολλά κενά στα σχολεία και στην περιοχή μας ξεκινά η σχολική χρονιά, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του προέδρου της Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, Στέλιου Κριαρά, προκαλώντας την αντίδραση του Προϊσταμένου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιάννη Παπαδομαρκάκη.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Κριαράς «ούτε το 50% των εκπαιδευτικών δεν έχει τοποθετηθεί στα σχολεία κατά τη πρώτη φάση των προσλήψεων», προσθέτοντας ότι «χιλιάδες συμβασιούχοι και αδιόριστοι εκπαιδευτικοί περιμένουν αν και πότε θα διοριστούν με το απαράδεκτο καθεστώς της αναπλήρωσης αντί των μόνιμων διορισμών». Για το λόγο αυτό, η Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου καλεί τους γονείς σε συγκέντρωση αύριο Τετάρτη, στο 1ο Γυμνάσιο Κω, στις 12.30 μ.μ.

Την αντίδρασή του εξέφρασε μιλώντας στον sky ο κ. Παπαδομαρκάκης, λέγοντας χαρακτηριστικά:

“Θα το ελέγξω, γιατί βγάζουν ανακοινώσεις χωρίς να ξέρουν τα πραγματικά στοιχεία. Με τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ μιλάμε συνεχώς και ειδικά στο 1ο Γυμνάσιο Κω που είναι και ο ίδιος εκεί, δεν υπάρχει κανένα κενό. Ενστερνίζομαι το συνδικαλισμό, αλλά η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Δεν ρωτήθηκα ποτέ, αν υπάρχουν κενά από τον κ. Κριαρά. Στο Λύκειο Ζηπαρίου Κω υπάρχει κενό δύο εκπαιδευτικών που θα έρθουν στη δεύτερη φάση. Ας καταγράψει η Β’ ΕΛΜΕ τα “κενά” να μας τα πει και μας για να τα μεταφέρουμε στο υπουργείο”.

Μάλιστα ο κ. Παπαδομαρκάκης τόνισε αναφερόμενος γενικότερα στο νομό ότι στο Καστελλόριζο περισσεύουν οι καθηγητές (!), ενώ στο Αγαθονήσι έχει δύο μαθητές με 4 καθηγητές κι έναν Δ/ντή σχολικής μονάδας, μέχρι και παράλληλη στήριξη για έναν μαθητή.

“Εγώ ανήκω στο χώρο της εκπαίδευσης. Εμένα με τίμησαν όλες οι κυβερνήσεις και με έβαλαν στη θέση που είμαι, χωρίς να παρακαλέσω”, είπε καταλήγοντας

 

 675 total views,  2 views today