Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΚΤΕΟ και πορεία στο κέντρο της πόλεως πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί,  οι εκπαιδευτές οδηγών που διαμαρτύρονται γιατί έχουν σταματήσει οι εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών εξαιτίας της τακτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση και σε αυτό το θέμα.

Παρέδωσαν και ψήφισμα διαμαρτυρίας στον περιφερειακό σύμβουλο Χρήστο Μπάρδο.

Όπως εξήγησε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Σχολών Οδήγησης κ. StefanoPorceli  οι εξεταστές των υποψηφίων οδηγών απέχουν από τα καθήκοντα τους και η λίστα αναμονής φουσκώνει όσο περνούν οι ημέρες. Στην ουρά για να εξεταστούν είναι πλέον  περισσότερα από 2000 άτομα στα Δωδεκάνησα.

«Συμμετέχουμε στην κινήτοποίηση που έχει εξαγγελθεί από την ομοσπονδία μας. Στην ουσία έχει σταματήσει η λειτουργία του κράτους . Δεν δίνονται άδειες οδήγησης εδώ και δύο μήνες με υπαιτιότητα του αρμοδίου  υπουργείου», δήλωσε ο κ. Porceli.

Όπως εξήγησε μέχρι  και πριν από δύο μήνες οι εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών γίνοταν μετά τις 14:00 δηλαδή μετά τη λήξη του ωραρίου των εξεταστών.

«Για αυτήν εργασία οι εξεταστές λαμβάνουν επίδομα ύψους 170-180 ευρώ.   Στη συνέχεια όμως το  υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε πως οι εξετάσεις θα διεξάγονταν εντός του ωραρίου των εξεταστών. Θα δημιουργούνταν όμως και ειδικό σώμα εξεταστών . Από το 2016 μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτε για αυτό.  Κάθε έξι μήνες δίνουν παράταση στον νόμο που είναι σε ισχύ δηλαδή για τις εξετάσεις εκτός ωραρίου των εξεταστών. Η τελευταία παράταση δόθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο. Οι εξεταστές  επίσης δεν  έχουν λάβει τα χρήματα που τους αναλογούν  για την πρόσθετη εργασία που έχουν προσφέρει.

Για το λόγο αυτό απέχουν από  τα καθήκοντα τους», εξήγησε ο κ. Porceliκαι πρόσθεσε ότι η τροπολογία που αναμένουν οι εξεταστές έχει προστεθεί σε νομοσχέδιο που αφορά τη αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής των εξετάσεων.
«Η τροπολογία  έπρεπε να εισαχθεί σε άλλο νομοσχέδιο  .Με τον τρόπο αυτό οι εξεταστές θα έπαιρναν τα χρήματα τους και δεν θα προέκυπταν προβλήματα», είπε ο κ. Porceli

Στην κινητοποίηση των  εκπαιδευτών οδηγών  αναφέρθηκε σήμερα μιλώντας στους δημοσιογράφους και ο κ. Χρήστος Μπάρδος.

“H Περιφερειακή αρχή και εγώ θα είμαστε αρωγοί  στον αγώνα που κάνουν οι εκπαιδευτές  ώστε να απελευθερωθούν από την ομηρία 2.500 υποψήφιοι οδηγοί που περιμένουν να δώσουν εξετάσεις.  Στεκόμαστε δίπλα τους και ζητούμε και εμείς τη λύση του προβλήματος», δήλωσε ο κ. Μπάρδος και πρόσθεσε ότι στη χειρότερη θέση είναι οι υποψήφιοι οδηγοί για επαγγελματικά διπλώματα.

Η περιφερειακή αρχή σύμφωνα με τον κ. Μπάρδο θα ασκήσει πιέσεις  για την επίλυση του προβλήματος.

DSC_9790
DSC_9767
DSC_9729
DSC_9772
DSC_9784
DSC_9749
DSC_9766
DSC_9737
DSC_9757

 558 total views,  2 views today