Επιστολή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Σκρέκα και τον Δ/ντα Σύμβουλο Δ.Ε.Η Γιώργο Στάσση απέστειλε το Εργατικό Κέντρο Ρόδου, με κοινοποίηση στους τοπικούς Βουλευτές Δωδεκανήσου, τον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου, τους Δημάρχους Ρόδου, Σύμης και Καρπάθου και τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Κατταβιάς, Σορωνής και Θεολόγου, σχετικά με την επικείμενη προκήρυξη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού στους σταθμούς παραγωγής των νησιών μας στην οποία, αφαιρείται ο όρος της εντοπιότητας, σε συνέχεια της χθεσινής σύσκεψης.

Αναλυτικά η επιστολή του ΕΚΡ:

Σας ενημερώνουμε ότι χθες 05 Απριλίου 2021, ημέρα Δευτέρα, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία του Ε.Κ.Ρ με πρωτοβουλία της Διοίκησής του και του Σωματείου «ΖΕΥΣ» Δ.Ε.Η Α.Ε σχετικά με την επικείμενη προκήρυξη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού στους σταθμούς παραγωγής των νησιών μας (Ρόδος, Σύμη, Κάρπαθος) στην οποία, για ακατανόητους λόγους αφαιρείται ο όρος της εντοπιότητας.

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι, η απόφαση της σύσκεψης στην οποία συμμετείχαν τόσο ο Δήμαρχος Ρόδου, κ. Καμπουράκης, και οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Ροδίων, όσο και οι Αντιπεριφερειάρχες κατ’ εντολή του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου, κ. Χατζημάρκου, μαζί με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Κατταβιάς, Σορωνής και Θεολόγου,  στις οποίες υπάρχουν τα εργοστάσια της Δ.Ε.Η, αλλά και κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν μαζί μας οι Δήμαρχοι των νησιών Σύμης και Καρπάθου, οι κ. Παπακαλοδούκας και Νισύριος, και οι οποίοι στηρίζουν το δίκαιο αίτημα μας, ήταν πως δεν θα επιτρέψουμε σε καμία των περιπτώσεων να εφαρμοστεί σε βάρος της τοπικής κοινωνίας η κάλυψη των θέσεων είτε με μεταθετότητα είτε μη λαμβάνοντας υπόψη την εντοπιότητα.

Όπως ξέρετε πολύ καλά, υπάρχουν έγγραφες δεσμεύσεις της επιχείρησης οι οποίες  αποδεικνύουν ότι για την ίδρυση των συγκεκριμένων εργοστασίων θα υπήρχε η ρήτρα της εντοπιότητας. Καταλαβαίνετε και εσείς ότι η τοπική κοινωνία είναι σε αναβρασμό.

Σας ενημερώνουμε πως απόφασή μας είναι θα εξαντλήσουμε όλα τα νόμιμα μέσα προκειμένου να εμποδίσουμε αυτή τη μεθόδευση από την πλευρά της ΔΕΗ. Περιμένουμε από εσάς να αποκαταστήσετε την αδικία, διαφορετικά η αντίδρασή μας και η αντίδραση της τοπικής κοινωνίας θα είναι τέτοια που θα σας αναγκάσει να το πράξετε. Περιμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας που θα αποκαταστήσουν αυτή την αδικία και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία.

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΕΓΓΛΕΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ                                                    ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

 345 total views,  2 views today